Ustillingen «Hold hardt» åpnet i galleriet i Oppdal kulturhus fredag. Gjesteutstiller er billedkunstner Therese Myran, som bor og arbeider i Trondheim. Hun er også hytteoppdaling.

Fungerende leder i Oppdal kunstlag, Hilde Ø. Haagensen opplyser i en pressemelding at Therese Myran beskrives en fargerik og energisk kunstner.

– Hun utforsker ulike medier og materialer som maleri, broderi og skulptur. Den frodige fargepaletten og det ekspressive uttrykket er en signatur i hennes kunstnerskap, sier Haagensen.

I omtalen av kunstneren og hennes arbeider heter det at «verkene er insisterende og på samme tid både påtrengende og ydmyke. Motivene er organiske og vi møter en lekenhet i hennes sammenstillinger av både uttrykk, materialer og motiv.

Teksturen står sentralt i Myrans kunstnerskap, og gjennom bruk av garn og tekstil utfordrer hun også kunsthistoriske konvensjoner.

Med bakgrunn fra og en sterk interesse for naturvitenskap skaper hun sitt eget billedunivers samtidig som hun trekker linjer ned til det allmenngyldige. Titlene hun bruker oppleves både som utsagn, glimt av samtaler og begeistrede konfrontasjoner. Myrans kunstnerskap er bygget på en sensitivitet som med rå, ekspressiv vitalitet smitter over på betrakteren.»

– Therese gleder seg til å ta med seg ulike kunstuttrykk til sitt nye hytteparadis Oppdal. Det siste året har hun og familien brukt tid på hytta hvor hun bla. henter ny inspirasjon. Hun har med seg noen helt nye kunstverk og det er spesielt et bilde som hun beskriver som oppdalsk, sier Haagensen.

«Hold hardt» er en salgsutstilling og står til 4. januar.