Når det har gått en god stund siden frokost og man enten har sittet lenge på skolebenken eller har jobbet seg gjennom første halvdel av arbeidsdagen smaker det alltid godt med en god matpakke. Eller gjør det?

Føler du at matpakken er den samme hver dag og at den egentlig er litt kjedelig? Tar du deg egentlig tid til å lage en skikkelig matpakke i en travel hverdag? Eller bruker du å gjøre litt ekstra ut av matpakken, legger du til frukt eller grønt, legger du med en vaffel eller lefse når du skal glede deg selv eller den som skal åpne matpakken rundt lunsjtider?

Lag din favorittmatpakke

Fram til 1. juni utfordrer vi barn og voksne i Oppdal og Rennebu til å tenke litt kreativt når det gjelder den norske matpakken. Her er det bare fantasien som setter grenser, og kanskje kan du være med å inspirere andre til å oppgradere måltidet som betyr så mye for innsatsen resten av skole- eller arbeidsdagen.

Tenk på at vi "spiser" like mye med øynene som med munnen. Matpakken skal være mulig å stikke ned i en skolesekk eller veske, det er flott om man bruker norske råvarer og selv om matpakken både ser og smaker bra, så gjør det slett ingenting at den er sunn.

Slik deltar du

Slipp fantasien løs, vær kreativ på kjøkkenbenken, ta et bilde av herligheten og send det inn via til redaksjon@opdalingen.no (skriv "matpakke" i emnefeltet), last opp bildet via Instagram med emneknagg #opdalingen eller legg inn bildet på vår Facebook-side (facebook.com/Opdalingen).

Etter 1. juni plukker vi ut fem bidrag som blir med i den store matpakke-finalen!

Konkurransen arrangeres i samarbeid med Oppdal Bondelag, og premien har selvsagt noe med de som lager maten vi spiser; bøndene.

Den som blir matpakke-mester 2016 blir invitert med på et helt spesielt gårdsbesøk med innlagt matpause.

Matpakke er viktig

- Vi gleder oss alltid til matpausen, fortalte elvene ved Vollan skole da vi stakk innom.

- Mamma lager alltid noe godt til meg i matpakken, fortalte én, mens en annen fortalte at han alltid laget matpakken selv. Alle var enige om at en bra matpakke er viktig.

Elevene i 3. og 4. klasse fortalte at favorittpålegget er alt fra leverpostei til brunost, og at det viktigste er at maten er sunn, men at det også var veldig bra om den smakte bra.

Imre ville helst ha brunost og syltetøy på brødskiva, Henrik var klar for leverpostei, Maja liker brunost, Sigrid vil helst ha leverpostei og Kristian ønsker seg brunost og syltetøy på brødskiva i matpakken.

Men må en matpakke nødvendigvis bare bestå av brødskiver?

- Neida, kunne Maja fortelle; - mamma lager også vafler som hun sender med meg.

Kristian kunne fortelle at han rett som det var fikk med seg frukt på skolen, og det satte han veldig stor pris på.

Da vi spurte om drømmematpakken kom det en rekke forslag; smoothie, ostesmørbrød, youghurt og frappe sto på ønskelista. De var skjønt enige om at varm lunsj slett ikke var nødvendig, men at matpakke er viktig og det er bra om den smaker godt også.

- Vi skal være takknemlig for at vi får mat, mente Imre og Henrik, men det skader selvsagt ikke at maten er god i tillegg.

- Bra å bruke fantasien

I 5., 6. og 7. klasse var elevene ved Vollan skole opptatt av variasjon og at det fint gikk an å gjøre noe ekstra ut av matpakken.

- Man kan lage den morsom ved å ta et kjedelig pålegg som fiskekaker eller fiskepudding, skjære det i skiver og bruke pepperkakeformer og lage morsomme former som man kan ha på brødskiv, var det en som foreslo.

Elevene som var svært opptatt av å snakke om mat - kanskje fordi det da tok det litt lenger tid før selve timen startet - var opptatt at maten måtte være god og sunn.

- Jeg vet om en veldig god matpakke, fortalte en av elevene, men han ville ikke fortelle hva det var, vi har en mistanke om at han kommer til å delta i matpakke-mester-konkurransen!

Så gjentar det å se om det er andre i Oppdal og Rennebu som er like kreative! Husk at fristen er 1. juni og at både barn og voksne kan delta. Hele familien til den som vinner får være med på selve premien!

- - - - -

Konkurransen gjennomføres av Opdalingen i samarbeid med Oppdal bondelag, og den er en del av festivalen Matauk; mat fra fjellet som arrangeres 24.- 26. juni.