Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge.

– Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer, står det på hjemmesiden til Drømmestipendet.

Fra Rennebu er Eline Voll nominert. Fra Oppdal er Oline Rogstad, Andrine Myran og Hans Wolden nominert.

Hver kommune kan nominere én person eller én gruppe innen kategoriene dans, musikk, skapende skriving, visuell kunst, sirkus teater og annet.

Eline Voll

Eline er bare i sitt andre år som elev på sang ved kulturskolen i Rennebu men har allerede markert seg som en dyktig utøver og viktig del av konsertvirksomheten til kulturskolen. Hun er meget lærevillig, tar utfordringer på strak arm, og har godt øre for teknisk og musikalsk egenutvikling.

– Jeg har en drøm om å starte et prosjekt. Et prosjekt der jeg kan glede noen. Et samarbeid med sykehuset, der jeg kan være sammen med barn, ha sangleker, kanskje lære dem litt om sangteknikk og gjøre bevegelser til sanger. Jeg drømmer om å gi lyspunkt til disse barna. Bli kjent med dem, være med dem, gi dem noe å se fram til og noen gode minner, skriver hun om hva hennes drøm er.

Hans Wolden

Oppdalingen går 1. året ved Oppdal videregående skole og har planer om å studere lysdesign på Westerdals senere. Han har lært seg lysdesign på egen hånd ved å programmere og visualisere show på PC.

– Gleden var enorm da jeg fikk være ansvarlig for lyset på Aune barneskoles juleforestillinger i Oppdal kulturhus med bortimot 500 i salen. Da var jeg 11 år og den jobben har jeg hatt fast hvert år siden.

– Det er veldig stas å bli nominert, så får vi krysse fingrene for at jeg kanskje stikker av med et stipend, sier han til Opdalingen.

Hans store drøm er at han en dag skal sitte bak lysbordet med lysansvar for store produksjoner på scener som Royal Albert Hall, Broadway, Eurovision, Oslo Spektrum og Telenor Arena.

Oline Rogstad

Oline har vært elev i kulturskolen i seks år. Hun spiller piano, hun danser og hun er sang- elev på kulturskolen. I løpet av de siste åra har Oline utviklet stemmen sin enormt og hun har en egenart i stemmen som imponerer publikum. Hun holder seg ikke bare til en sjanger, men har ett vidt spenn som hun mestrer på en fantastisk måte. Med drømmen sin, beskriver hun hva som er hennes mål i fremtiden.

– Tenk å kunne gi ut noe eget, noe jeg selv sto bak. Tenk å få nå ut til mange med min musikk. Jeg har fått høre at folk blir rørt når jeg synger, det er vanskelig å forstå når jeg bare gjør det jeg elsker. Men når noen kjenner at musikken gjør noe med dem er det allerede en drøm som går i oppfyllelse for meg, sier hun om sin egen drøm.

Andrine Myran

Andrine begynte å danse som 5- åring, og hun har satt seg nye mål gjennom sin tid som elev på dansesenter og nå kulturskolens dansefag. Hun har ett blikk for detaljer og «innbitt» øving, og hun mestrer ballett, streetjazz og moderne på høyt nivå. Som instruktør på ett av kulturskolens tilbud nyter yngre elever godt av en jente som virkelig brenner for å lære fra seg videre.

–- Det å bli profesjonell danser har alltid vært en stor drøm. Min drøm er å delta på flere kurs, både i Norge og utlandet. Jeg vil utvikle meg mest mulig og ikke minst være et forbilde og inspirasjon til mine elever når jeg underviser. Behovet for lokale pedagoger er stort, og en dag håper jeg å få være en av dem, sier hun.

En bredt sammensatt jury velger ut de 100 heldige stipendmottakerne hvert år. I 2017 offentliggjøres de 100 som tildeles stipend i løpet av mai/juni.