- Brødet vil være helt spesielt for Matauk og vil inneholde en "hemmelig" ingrediens som kommer fra Oppdal, forteller Gina S. Schønheyder til Opdalingen.

Eller hemmelig og hemmelig; folk skal selvsagt få vite hva som er i brødet, men de må vente til Matauk starter 24. juni før de får vite hva der er.

Bakeriet Sprø har etter hvert opparbeidet seg et godt renommé både i og utenfor Oppdal, og da Opdalingen skulle i møte med IT-avdelingen i Adresseavisen fikk vi beskjed jammen beskjed om å ta med en porsjon kremboller fra Sprø.

Gina synes det er spennende med matfestival og er også spent på hvordan festivalfolket vil ta imot det spesialproduserte brødet.

- Blir det slik at man bare får kjøpt Matauk-brødet under festivalen?

- Nei, vi får først se hvordan kundene reagerer på brødet, og dersom de liker brødet så skal du ikke se bort ifra at vi kommer til å lage det utover sommeren. Men det blir et typisk sommerbrød, forklarer Gina.

- Vi baker brødene våre i steinovn og dermed får brødene også en fin og sprø skorpe, forklarer Gina.

Bakeriet skal nå bruke dagen fram mot matfestivalen til å finjustere oppskriften slik at de kan servere festivalpublikummet det optimale sommerbrødet som skal serveres til mat fra fjellet.