For tredje året på rad kan Fjell- og Fårikålfestivalen presentere en ny utgave av Moskus akevitt - "Moskus ekstra vellagret 2016". Dette skjer i et samarbeid med Det Norske Brenneri.

- Vi er særdeles fornøyd med årets produksjon, lokale urter kombinert med flotte fat og langtidsmodning gjør Moskus ekstra vellagret til en etterspurt akevitt, forteller produsenten og sunndalingen, Odd J. Nelvik.

Populær første-utgave

Den klare, ulagrede varianten av Moskus akevitt har blitt oppdaget utenfor vår region. Den er nå innkjøpt av Heinemann og Color Line. Det betyr at den blir å få kjøpt på flyplasser og ferger ut av landet. Trolig også på Værnes.

- Vi har hele tiden visst at Moskus klar er en super akevitt. Nå har smakspanelet hos tyske Heinemann sagt at de er enig med oss, forteller Nelvik.

Begrenset opplag

Hele fjorårets opplag av «Moskus ekstra vellagret 2015», ble solgt. I år er det produsert færre flasker enn i fjor - kun de beste fatene blir benyttet derfor vil produksjonen variere fra år til år. 2016-utgaven er laget i 1489 eksemplarer, og som det står på etiketten: «Når disse e drøkkje å fortært, æ itt-de mer å få ti». I fjor ble det laget  1789 flasker.

- Vi vet jo at mange samler på denne akevitten, og har smakinger der de sammenligner ulike årganger. Så her må det leveres topp kvalitets-akevitt, sier Nelvik. Vinmonopolet i Oppdal slipper akevitten lørdagen under Fjell- og Fårikålfestivalen.

Det Norske Brenneri ligger i Grimstad, og har spesialisert seg på håndverksproduksjon med akevitter i små opplag.