Torsdag er det premiere på stykket "Folk og røvere i Kardemomme by" i Rennebuhallen. Musikalen er en åreviss happening fra 10. trinn ved Rennebu ungdomsskole, og oppsetningene fyller hvert eneste år tre fulle hus.

I "Kardemomme by", får publikum et hjertelig møte med Tobias i tårnet, tante Sofie, tre røvere og alle de andre figurene fra Torbjørn Egners univers, alle tolket av glade amatører. Ordinær undervisning er lagt bort i to intense uker, for roller skal innøves, og elevene som har oppgaver med sminke, rekvisitter, lyd og lys skal også få alt på plass før premieren.

Regien for stykket er det Ann Kristin Haugerud som står for, mens skolens eget orkester, spesielt satt sammen for anledningen, er under ledelse av musikalsk ansvarlig Rune Skjolden.

Det spilles tre forestillinger, med premiere torsdag kveld, skoleforestilling fredag formiddag og avsluttende forestilling fredag kveld. Felles for dem alle, er at Rennebuhallen pleier å være fullsatt, når lokale skuespillerspirer entere scenen, mange av dem for aller første gang.

–Vi har holdt på en stund med forberedelser, men det er de to ukene før premieren det virkelig blir intenst, forteller Ellisiv Løseth, Mirja Renander og Amalie Hovin fra PR-gruppa.