Plottet er ikke det mest originale, og er sterkt inspirert av filmer som «The Exorcist», men klarer likevel å komme med sine egne tvister til at det oppleves ferskt.

Karakterene er solide og godt forankret i supre skuespillerprestasjoner fra hele castet. Spesielt den lille jenta i filmen, Doris, spilt av Lulu Wilson, gjør en eksepsjonell prestasjon.

Handlingen tar plass på 60-tallet og filmen bruker noen effekter fra gamle filmer for å få en mer retro følelse, som f.eks. hvite ringer i hjørnet av lerretet eller en kornete effekt på bildet. Det er et ganske interessant konsept, men føles bare halvveis gjennomført for det meste.

«Ouija: Origin of Evil» er også en fantastisk filmet film, med pene scener gjennom hele spilletiden. Samtidig er den faktisk skummel, noe som selvfølgelig er viktig med en skrekkfilm. Tempoet er ikke alltid like jevnt, men filmen gjør opp for det med en fantastisk 3. akt.

Alt i alt er «Oujia: Origin of Evil» en film som burde få de fleste til å hoppe litt i setene sine i kinosalen, og er en film alle filmfans burde få med seg, skrekkfilm-entusiast eller ei.