Filmen tar plass i Teheran på 80-tallet og handler om Shideh, en dame som blir igjen i byen med datteren sin mens mannen hennes Iraj må jobbe som lege i et krigsområde i Iran.

«Under the Shadow» er som flere av de andre filmene på Ramaskrik i år drevet av solide skuespillerprestasjoner. Både Narges Rashidi i rollen som Shideh og Avin Manshadi som datteren Dorsa er brilliante.

Mye av det som gjør «Under the Shadow» så imponerende, er dens evne til å blande skrekkelementene med tankeprovoserende elementer om det å bo i et land med strenge muslimske lover, hovedsakelig i filmens første og andre akt. Som kvinne kan man ikke gjøre hva som helst uten konsekvenser. Krigen er også en del av filmen som alltid truer. Bomber går av og trusselen for missiler er konstant.

Det tar en liten stund før «Under the Shadow» blir skummel, men når den blir det så tar det absolutt av. Noe som likevel kan kritiseres er at filmen støtter seg noe i overkant på jumpscares som får deg til å skvette, istedenfor mer subtil konstant frykt.

«Under the Shadow» er et unikt blikk på skrekksjangeren, som gjør mye mer enn å bare skremme deg, selv om det blir litt billig innimellom. Slutten er også litt antiklimatisk.