«Bunadsgeriljaen» er en sterk film om engasjement som startet med kampen mot nedleggelsen av fødetilbudet i Kristiansund, og etter hvert har det vokst til flere distrikt over hele Norge. Bunadsgeriljaen har blitt et fenomen og en folkebevegelse, og nå altså en film.

Nå skal publikum i Oppdal endelig få se filmen om «Bunadsgeriljaen» på kino.

På visningen tirsdag kommer også regissør Mari Nilsen Neira på besøk.

– Vi vil gi publikum noe mer enn filmen, og filmskaperne vil komme til Oppdal, sier kinosjef Morten Haagensen som skal ha en samtale med regissøren i forbindelse med visninga.

– «Bunadsgeriljaen» er en film om engasjement og kampen for lokalsamfunnet, og er brennaktuell i disse dager ifbm. blant annet forslag om kutt på sykehusene i Nord-Norge. Vi skal få se filmen som konkret handler om helsetilbudet i Kristiansund og Nordmøre, men ikke minst om hva det betyr å stå i kampen for distriktene i Norge.

Mari Nilsen Neira har jobbet med film og spesielt dokumentarfilm i 20 år. Hun bor og jobber i Trondheim og har sammen med co-regissørene Aslaug Holm og Heidi Komin Knudsen laget en engasjerende film. Nilsen er hovedregissør på filmen.

– Mari Nilsen Neira vil innlede filmen. Etter filmen vil hun fortelle mer og ta imot spørsmål fra publikum. Vi vet vi har et engasjert publikum, og en engasjert befolkning i Oppdal, og håper mange vil ta turen på kino denne kvelden, sier Haagensen.