Torsdag 24.5.1951

Håndkjøpsutsalg på Lønset

Sosialdepartementet har samtykket i at innehaveren av Støren apotek, apoteker H. S. Ursin får opprette og drive et håndkjøpsutsalg på Lønset i Oppdal herred.

Mandag 23.5.1938

Flere skoler stengt

Efter at de 3 siste poliomyelitt-tilfellene er inntruffet er det blitt besluttet å stenge både Nerhoel og Torve skoler. På Nerhoel er nemlig inntruffet et tilfelle idet en jente som nylig er kommet til kretsen blev angrepet. I Torve krets er det derimot ikke inntruffet noe tilfelle. Da denne sykdom er så vanskelig å kontrollere var det allikevel best å stenge skolene.

Torsdag 28.5.1970

Sokneprest Ola O. Rise

er i statsråd utnemnt til sokneprest i Kvernes prestegjeld. Sokneprest Rise er født i Rennebu i 1903.

Torsdag 24.5.1951

Idrettsanlegget

Sentralidrettsanlegget på Oppdal er i år tildelt kr. 6000 av tippemidlene. Dette store anlegget som bør bli et av de vakreste i landet begynner nu å ta form, og man kan sannsynligvis bli ferdig med selve hovedbanen innen høsten. Dette avhenger selvsagt av den frivillige arbeidsinnsats, men skulle det ikke være verd å ta et krafttak nu. Idrettslaget kaller i disse dager ut sine medlemmer til dugnad, og det bør være en selvsagt ting at alle møter frem til de oppsatte tider. Idrettsutvalget og Idrettslaget håper at en rekke frivillige også slutter seg til. Ta et tak – ta en tørn sammen med ungdommen og for ungdommen. La idrettsanlegget bli samleplass for frivillig arbeidsinnsats kveldene framover.

Onsdag 24.5.1995

Et hestehode foran

Ved Ressursenteret på OVS har politikere og gjester fra det lokale næringslivet i Oppdal fått oppleve det som for 20 år siden var fremtidsvisjoner – nemlig bruk av billedtelefon.

I Oslo sitter fire mennesker, i Oppdal en god del flere. Avstanden mellom dem er over 400 km, men alle sitter «sammen» i et felles møte. Prater, diskuterer ulike spørsmål, viser hverandre bilder og grafiske fremstillinger. Akkurat som i et helt ordinært møte, men uten å være i nærheten av hverandre. Eller? Scenarioet er ikke hentet fra en romodyssé, men fra en helt vanlig mandagskveld på Ressursenteret ved Oppdal Videregående Skole.

Onsdag 29.5.1946

Til Opdalingen

Frå Sivert N. Stølom har Opdalingen fått denne helsinga: Å ja san! Det er tungsamt mang ein gong ikkje å høyra kva folk segjer, men er takksam for at eg ser so bra, so eg kan lesa. Eg vart glad, då Opdalingen kom att, der fær eg sjå ymse nytt, som eg elles ikkje fekk veta.

Onsdag 24.5.1989

- Ikke kloakk i Driva

I vår rapporterte flere turgåere om forurensning i en bekk fra et oppkomme mellom søppelplassen og Driva. En brun, seig masse fløt i bekken og det luktet av den. Man hadde mistanke om at det kunne være kloakk. Nå slår Næringsmiddelkontrollen fast at det ikke er kloakk. Miljøsjef i Oppdal, Odd Kjærem, fikk rapporten fra Næringsmiddelkontrollen denne uka.

Fredag 24.5.1935

Lønset idrettslag

holder på å forhandle om å få anledning til å bygge en ny skibakke. Bakken ligger meget centralt til 3-400 meter nedenfor riksveien og en kilometer fra Bø. I bakken vil der kunne gjøres hopp på 50-60 meter. (Nidaros)

Torsdag 25.5.1961

Sivert Donali

er millom dei som stiller ut i ei kunstutstilling i den nye inngangen på Hotell Prinsen. Det er stilt ut 30 arbeid for salg.

Fredag 27.5.1977

Dueslipp på Oppdal stasjon

Presis kl. 11. 00 søndag formiddag åpnet Kjell Tollin burdøra til 25 brevduer som tilhørte Trondheim Brevdueklubb. Det har etterhvert blitt en årviss foreteelse dette, at stasjonsmannskapet foretar disse slippene, mens eierne venter i Trondheim i håp om at nye rekorder vil bli satt. Noen ny rekord ble det imidlertid ikke denne gangen, og fra faglig hold får vi vite at dette bl. a. skyldtes at dette var årets første slipp. I fjor fløy duene Oppdal - Trondheim på 58 minutter, og dette skulle være en meget bra tid. Vi vil i neste nummer bringe litt stoff omkring hobbyen brevduer, og kanskje noen i Oppdal også fatter interessen. Hvem vet?

Mandag 23.5.1938

Også i Storlidalen

er det enkelte som har i minste laget med høi. Der er det ikke så greit å få tak i høi, og det fortelles at enkelte der ute drar høi på skikjelke fra Vassendsætrene. Til og med en 70-åring har vært med på trafikken. Det kan vel likestilles med en større sportsprestasjon?

Onsdag 24.5.1989

Det ser ut til å bli et skikkelig lemenår

Simen Bretten forteller at det er kommet lemen helt ned i tunet på Kongsvoll. Lemenåret har også medført at det er mye rovfugl av forskjellig slag i området. Nylig ble det sett lemen på toppen av Snøhetta. Hva som førte den iltre krabaten helt dit opp er uforståelig – mat kunne det i alle fall ikke være!