«The Autopsy of Jane Doe» er en skrekkfilm fylt med intrige som aldri viser deg trusselen, noe som bare bidrar til en økt følelse av redsel. Filmen handler om to obduksjonsarbeidere som får inn et mystisk lik hvor de ikke klarer å bestemme dødsårsaken. De finner fort ut at noe er skrekkelig galt..

Brian Cox og Emilie Hirsch spiller hovedrollene som de to obduksjonsarbeiderne. De gir begge to gode prestasjoner og har en flott kjemi seg imellom. «The Autopsy of Jane Doe» starter opp som et fascinerende mysterie i trange omgivelser. Deretter utvikler det seg til noe absolutt mer skrekkelig, men mysteriefaktoren blir fortsatt værende. Regissør Andre Øvredal har forstått at det skumleste ofte er det usette, og dette gjelder absolutt for denne filmen. Filmen støtter ofte seg på lyder og andre indirekte former for kontakt, som gjør opplevelsen stadig skummel, rett og slett fordi vi ikke vet helt hva det er som lurer der ute i mørket.

Det generelle plottet i filmen starter veldig sterkt med et veldig enkelt konsept. Dessverre baller det litt på seg når jeg føler filmskaperne tenker litt for stort og gjør det mer forvirrende enn det trenger å være på slutten.

«The Autopsy of Jane Doe» er en skremmende film i klaustrofobiske omgivelser med godt tempo drevet av to gode skuespillerprestasjoner og er en solid andre film for regissør Andre Øvredal.