- Åpningshelgen har vært en suksess, konstaterer Gunn Ersvik ved Oppdal kulturhus, da Opdalingen ringer for å høre om mottakelsen for den nye storfilmen «Mamma Mia: Here we go again».

Fredagens festforestilling i Storsalen ble, som forventet, utsolgt – samtlige 372 billetter ble revet bort.

- Folk var tydelig feststemte, da de ankom festforestillingen på den røde løperen. Det var skikkelig god stemning. Jeg tror det ble en fin kveld for Mamma Mia-fansen.

Ersvik sier det også var fullt hus under etterpåfesten ved Spisbar.

Til fredagskveldens andre forestilling solgte de 169 billetter.

Den første Mamma Mia-filmen ble vist i Oppdal for første gang torsdag 10. juli i 2008. Fra torsdag til søndag i første visningsuke, hadde kinoen 501 billetter besøkende på fem visninger i kinosalen med setekapasitet på 104. Den gang var Storsalen fortsatt ikke tatt i bruk som kinosal.

I år har de tatt imot hele 854 besøkende på like mange visninger (fem visninger på tre dager). Så må det tas med i betraktningen at Storsalen har betydelig større publikumskapasitet (372).

- 854 solgte billetter synes vi er veldig bra. Det har vært god stemning og masse aktivitet i huset i helga, og publikum har vært positive og feststemte. I tillegg lover det godt for fortsettelsen, at publikum er fornøyde og sprer budskapet etter å ha sett filmen. Vi forventer at det gode besøket fortsetter, sier Ersvik.

Hun forteller at folk har forlatt salen både tårefulle og leende.

- Flere sier at filmen absolutt står til forventningene, mens noen til og med synes den er bedre enn den første. Jenter, gutter, kvinner og menn i alle aldre har sett filmen. Selv om besøket har bestått av en forholdsvis stor overvekt med damer, har også mennene kjent deres besøkelsestid. Det er mange menn som liker Abba.

- Hva betyr det for kinoen at det kommer en slik storfilm i sommerferien?

- Det betyr ganske mye. Med den sommeren vi har hatt, med så mye fint vær, er det viktig at vi får disse filmene som folk går på uansett vær. Ellers kan det ofte være lett å prioritere uteaktiviteter i finværet. Dette er en skikkelig opptur.

Til kveldens forestilling er det i skrivende stund (mandag formiddag) forhåndssolgt 40 billetter.

- Det blir nok bra med visninger framover. Det er sjelden vi har så stort forhåndssalg som dette på sommers tid. Folk har en tendens til å være mer impulsive om sommeren, og særlig når de har ferie. De vil ikke planlegge for mye, så det er mange som kjøper billett i døra, sier Ersvik.