Tradisjon tro er det førstkommende søndag tid for årets julemesse i regi av Sissihølosjen i Odd Fellow.

– Det er ti år siden den første julemessa, det var i 2013. Foruten oppholdet i pandemien har det vært messe hvert år, forteller Gerd Måren til Radio E6.

– Vi pynter lokalene på Sletvold med juletre og julepynt, lover Rannei Vognild.

På julemessa kan man få inspirasjon til egen bakst eller gjøre unna det punktet på lista før jul– å kjøpe baksten i stedet.

På bordene kan du finne alt som hører med til ei tradisjonell jul. Fetbrød, tjukke og tynne lefser, flatbrød og småkaker - men du må være tidlig ute.

Det er som alltid kø utenfor når de åpner dørene og de mest populære varene forsvinner først.

For her kan du sikre deg mange fine julegaver.

– Vi har forskjellige strikkeprodukter, syltetøy og sild. Da kan man jukse litt, å smake på før jul, smiler de to damene.

Bilde fra fjorårets julemessa på Sletvold. Foto: Per Roar Bekken

Det er et populært arrangement, som har godt med besøk hvert år.

– Det er vi damene i losjeen som styrer med dette. Vi deler oss inn i grupper, og tar ansvar for det som trengs å gjøres. Det er kakebaking, strikking og kaffesalg, sier Vognild.

Det er ikke bare handel, gjestene kan også sette seg ned og kjøpe en kaffekopp med noe godt «attåt».

– Det er bare hjemmebakt, blant annet sunndalsgrøt og raffelkaku, sier Vognild.

Åresalg med fine premier

Næringslivet bidrar også med premier til utlodning og åresalg.

– Givergleden er stor blant næringslivet i Oppdal, både kafeer, butikker og andre bedrifter bidrar. De er lett å spørre, og vi får så mye flott, forteller damene.

Overskuddet går til gode, lokale formål i Oppdal. I fjor ble det delt ut hele 58 000 kroner som ble overskuddet av messa.

I år blir det penger til julekveld på Sletvold, aktivitetstilbud for unge voksne og Oppdal Juniorkorps. Sistenevnte er 70 år i år, så der går pengene til en markering for dem.

Rannei Vognild og Gerd Måren representerer Sissihølogen i Odd Fellow som inviterer til julemesse på Sletvold søndag. Her på besøk i Radio E6 tidligere denne uka. Foto: Per Ole Aalberg