Tidligere i høst slapp forfatter og statsviter Ingrid Ovedie Volden fra Oppdal ungdomsromanen «Hjertet er en knyttneve». Tilbakemeldingene har allerede vært gode, og boka ble solgt til Sverige flere uker før den kom ut i Norge.

– Det føles veldig bra å slippe min andre roman. Jeg er glad for at jeg hadde mer enn én historie i meg, sier Volden.

Hun debuterte med romanen «Alt som teller» i 2016, til strålende kritikker og nominasjon til Kulturdepartementets debutantpris. Boka ble også solgt til Tyskland. Volden forteller at hun ikke har kjent så mye på ytre forventninger og press.

– For meg er det dét å skrive som er viktigst, og at det jeg skriver på skal bli så godt som det kan bli. Alt som skjer utenfor, eller i forlengelsen av det, har jeg ikke styring over. Men jeg blir selvfølgelig veldig glad når noen liker det jeg skriver, enten det er en 11-åring i Oppdal eller en utenlandsk forlegger, sier hun.

En kjærlighetshistorie

Den nye boka er en kjærlighetshistorie mellom Oliver og Aline. De går i samme klasse, men snakker aldri sammen. En dag blir de hemmelige kjærester på hjerteavdelingen på kardiologisk avdeling.

– Ideen kom som et lynnedslag en sommerdag i fjor. Det begynte med at jeg fikk et bilde i hodet av to unge mennesker som sto foran en glassvegg på kardiologisk avdeling på et sykehus. Jeg skrev ut en slags skisse allerede da. Så lot jeg det ligge et par måneder, før jeg tok det fram igjen og begynte å skrive det ut. Da hadde karakterene forandret seg, og historien – slik den er i dag – tok form, forteller Volden.

Skriver for hånd

Det gikk om lag ett år fra hun fikk ideen til historien var ferdig skrevet.

– Prosessen har vært intens, særlig fordi jeg jobber med andre ting i tillegg. Jeg skriver for hånd, og det innebærer at det rent teknisk også tar tid. Men det er sånn jeg må gjøre det, sier Volden.

– Hva vil du få fram med denne boka?

– Jeg har ikke noen agenda eller mål med boka. Men jeg håper jeg har greid å formidle livsverdenen til karakterene mine på en god og sannferdig måte. Og at jeg gjennom deres historier skaper noen følelser og refleksjoner hos leseren. Hva det er, tror jeg og håper jeg, varierer fra leser til leser.

Volden røper at hun jobber med et voksenbok-prosjekt.

– Mye mer kan jeg si. Men jeg tror jeg skal la ideen vokse litt mer før jeg eventuelt slipper den ut i verden, sier hun.