Rennebus tallrike damekor gjentar tidligere suksesser og inviterer onsdag kveld til nok en korkafé i kultursalen i Rennebuhallen.

Det musikalske får naturlig nok en sentral plass i programmet, men så er det som vanlig ikke bare sangen som pleier å trekke folk til disse arrangementene.

Ikke spis kveldsmat før du kommer

Så vi tar det like godt først som sist:

– Vi har tradisjon med å tilby meget bra servering på disse kveldene. Intet unntak denne gang, så vi lover nok av både søtt og påsmurt. Så jeg vil si det slik at du ikke bare bør, du komme sulten, frister leder i Røst, Mona Schjølset, som altså oppfordrer publikum til å stå over den hjemlige kveldsmaten, i hvert fall akkurat i dag.

Metervis med godsaker fristet publikum sist damene i Røst inviterte til korkafé. Koret lover at tradisjonen videreføres i kveld, og ber publikum komme sultne til kultursalen. Foto: Jan Inge Flå

De fleste av korets medlemmer kommer naturlig nok fra Rennebu, men det gjelder slett ikke alle. Røst er svært, teller et femtitalls medlemmer og vel så det, og må snart betegnes som et interkommunalt prosjekt.

– Ja, selv om flesteparten er fra Rennebu, har vi faktisk medlemmer fra Oppdal, Midtre Gauldal, Orkland og Tynset. Det eneste som mangler fra nabolaget, må være Rindal, tror hun.

Åresalg og hemmelig gjesteartist

Nesten like sagnomsust som det bugnende matbordet, er det heftige åresalget under disse arrangementene.

– Åresalg er alltid populært og ser aldri ut til å gå av moten. Det er derfor ikke bare et bugnende matbord, men også et bugnende premiebord som møter publikum i kveld, lover Schjølset.

Beate Dullum dirigerer det som snart må betegnes som et interkommunalt kor, med medlemmer fra Rennebu, Oppdal, Midtre Gauldal og Orkland. Foto: Jan Inge Flå/Arkiv

God mat og eventuelle premier aldri så mye, vi antar at publikum møter opp for å høre vakker sang. Og det får de, både fra koret selv, gjennom flere allsangnumre og kveldens lille overraskelse.

– I stedet for gjestekor har vi med oss en meget sjarmerende gjesteartist. Hun er ung, sprudlende og har en meget bra sangstemme og kommer til oss så snart hun er ferdig med fotballkampen, sier Schjølset hemmelighetsfullt.