I forbindelse med sin nye film «The Autopsy of Jane Doe», gjestet filmregissør Andre Øvredal Ramaskrik under årets festival.

Andre Øvredal har tidligere hatt stor suksess med filmen «Trolljegeren», som blant annet er filmet på Dovre.

Øvredal kom også på Varietys liste over «Top 10 Directors to Watch» i 2010. Hans nye film er derimot en helt annen type film, og han håper at publikum blir litt skremt av den.

De fleste drømmer om å få leve av det de elsker, enten det er film eller noe annet. Å kunne virkelig lykkes er noe vi alle ønsker. Andre Øvredal slo igjennom i 2010 med filmen Trolljegeren, en film som følger trolljegeren Hans og hans hemmelige jakt på troll i norsk natur. Filmen fikk begeistrende anmeldelser på internasjonale festivaler, og vant Folkets Amanda under Amandaprisen 2011.

- Det startet med meg som med mange andre, jeg var fryktelig glad i å se film, også utviklet det seg til at jeg begynte å lage dem i stedet.

Øvredal nevner Steven Spielberg som en av sine idoler, og filmer som «Nærkontakt av tredje grad» og «Die Hard» som noen av sine favorittfilmer.

Nå er Øvredal aktuell med filmen «The Autopsy of Jane Doe», og derfor besøkte han årets Ramaskrik.

Filmfestivalen Ramaskrik beskriver han som en av de kuleste festivalene han vært på. Han tar opp at Skifer Hotell er pyntet med skrekkinspirert pryd.

- Jeg er virkelig imponert over entusiasmen og den stemningen som er her. Dette er virkelig kjempegøy, fokuset på skrekksjangeren gjør det virkelig unikt.

- Festivaler som Ramaskrik er viktige for å spre det litt mer obskure og for ha et fokus på en snever del av filmen. Det er viktig å vise filmer som ikke bare er laget i Hollywood, men også de som er for fansen.

Øvredal mener årets Ramaskrik-program absolutt er solid, med flere kule filmer.

«The Autopsy of Jane Doe», beskriver han selv som det stikk motsatte av Trolljegeren.

- Jeg hadde lyst til å bevise at jeg kunne lage en litt mer tradisjonell film. Denne er mindre improvisert og filmet på et mye mindre lokale. Budsjettet er noe av det samme, men det ble likevel litt mer folk enn sist gang.

I hovedrollene finner vi Bryan Cox, kjent fra «X-Men 2» og «Bourne» filmene, og Emilie Hirsch, kjent fra «Milk» og «Lone Survivor».

Øvredal nevner også at i løpet av de tre årene han var involvert i prosjektet var det først meningen å ha «Apocalypse Now»-stjernen Martin Sheen i rollen som Brian Cox endte opp med å fylle. Dessverre funket ikke rollen for Sheen, og de valgte derfor å gå for Cox i rollen, noe Øvredal sier han ble absolutt fornøyd med.

Filmen har så langt fått gode anmeldelser, blant annet fra det amerikanske stormagasinet Variety og ligger i skrivende tid på 83% positive anmeldelser på anmeldernettstedet «Rotten Tomatoes».

Øvredal kommenterer at det virkelig er en fantastisk følelse å lykkes igjen.

- Jeg var litt nervøs for å bomme på mitt andre forsøk som regissør,» forteller han.

I april planlegger Øvredal å begynne filmingen på sitt neste prosjekt, en film kalt «Torden».

- Det skal bli et actioneventyr med preg av overnaturlige element, avslører han. Filmen skal filmes på Vestlandet. Det er bare å begynne å glede seg.