Godt over tusen musikanter, dirigenter og ledere satte sitt preg på Berkåk da den 22. utgaven av RennebuSpæll tradisjonen tro innledet årets Kulturvukku.

15 korps fra regionen hadde temaet Rock'n Roll og boltre seg på, og helt fra Meldal skolekorps på formiddagen innledet det hele med Final Countdown (noe som kanskje kan virke som en selvmotsigelse), og frem til Flatåsen skolekorps avsluttet sin opptreden med Levva Livet klokka seks om kvelden, hadde det musikkfaglige dommerpanelet, i likhet med dem som skulle bedømme det rent underholdningsmessige, en lite misunnelsesverdig oppgave.

Rockepris fra lokal smed

Arrangøren Rennebu skolekorps hadde for anledningen alliert seg med Kvikne skolemusikk og Oppdal juniorkorps, og under navnet KOR-ps, gikk "hjemmelaget" like godt hen og vant temaprisen i konkurransen. Selve prisen er heller ikke hva som helst, for å si det sånn.

–Vi utfordret Ivar Fjellstad på RennebuSmia til å lage en pris relatert til temaet. Han lagde en rocker av stål fra gamle Bybro i Trondheim, og er et fantastisk håndverk, forteller leder i Rennebu skolekorps Kenneth Løkslett.

Kenneth kan fortelle om et arrangement som gikk på skinner, først og fremst takket være god hjelp fra flinke foreldre. Også den nyoppussede hallen fungerte utmerket.

–Det var over 2000 personer innom hallen på lørdag, og den besto prøven med glans. Ikke minst fungerte den nye foajeen veldig bra, sier han.

Mange priser

Selv om intensjonen med RennebuSpæll i første rekke er å lage en arena der spillegleden står i sentrum, ligger det også en del prestisje i å være best mulig under opptreden, slik at man har noe å strekke seg etter. Det deles derfor ut ulike priser, og i tillegg til at arrangørkorpset stakk av med Rockeprisen, gikk solistprisen for 2016 til Sørburøy skolekorps. Underholdningsprisen og musikkprisen gikk til henholdsvis Grenaderkorpset og Åsvang og Eberg skolekorps, mens Lade skoles musikkorps stakk av med aspirantprisen.

Prisen for beste musikk- og underholdningsbidrag samlet, gikk til Grenaderkorpset fra Trondheim.