Beboerne ved sykehjemet, boavdelinger, omsorgsboliger og dagsenteret i Rennebu fikk en praktfull dag i sansehagen på Berkåk, da den årlige sommerfesten ble arrangert onsdag.

Kjøkkenet ved sykehjemmet disket opp med rømmegrøt og spekemat, mens frivillige fra hele bygda sørget for kaffe og kaker.

- Det er åpent for pårørende til kaffen, det skulle bare mangle, sier Eli Irene Grøtte.

Det er Eli Irene, sammen med Mona Sørum og Ann Hilde Sæther som er pådriverne til sommerfesten, og serveringen, musikken og de flotte omgivelsene gjorde sitt til at dagen ble vellykket på alle mullige måter.

Forresten sørget ikke de frivillige bare for noe godt å putte i  munnen, det var også de som satte opp partyteltet på området.

Teltene trengtes strengt tatt ikke, i hvert fall ikke på grunn av regnet, for sola skinte fra en blå himmel, men teltet var likevel godt å ha. De langt fleste av oss foretrekker nok å  spise i skyggen.

Erik Hoel spilte opp til dans, og for de som ønsket det, vanket det både konjakk, Baileys og en øl på sommerfesten. Noe som forresten også bare skulle mangle.

Ved bålpanna fant vi Gunnar Bruheim, ustoppelig opptatt av å hjelpe til der det trengs. Kollega Amjad Warda kokte kaffe, mens Bruheim passet på så den ikke ble "Arabersterk". Det er måte på hva sarte norske mager tåler, så Bruheim, som for å si det svært forsiktig har kokt bålkaffe før, bisto slik at kaffekoppen smakte aldeles utmerket.

Warda, som forøvrig betyr blomst på arabisk, gikk smilende rundt og serverte nestorene rundt bordene, hjulpet av mange andre frivillige, som sammen med sola, gjorde dagen til et hyggelig avbrekk i hverdagen for beboerne ved senteret.

Se bilder fra sommerfesten i sansehagen øverst i saken!