Fredag kveld åpnet Tone Rise Viken separatutstilling i kulturhuset. 43 kulltegninger henger i galleriet i Oppdal kulturhus, alle produsert det siste året.

Rise Viken er inne i en sjelden produktiv periode, for bare halvparten av kunstverkene hun har produsert det siste året, har fått plass i separatutstillingen.

- Produktiviteten har med at jeg gleder meg hver eneste dag til å utforske ulike teknikker. Og det er kommunikasjonen mellom meg og bildet som gjør at det blir som det blir. Nå er jeg lettet over at jeg er kommet så langt, og så er det jo trivelig med så mye folk, sier hun.

Oppdalskunstneren kunne glede seg over at mange tok turen til åpningen, og hun er spent på folks bedømming av kulltegningene. Dette er nemlig en teknikk hun ikke har benyttet siden studietiden på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole.

- Det er artig, spennende og utfordrende. Nå håper jeg at folk er ærlige med meg og forteller hva de synes. Jeg er ikke noe glad i falsk ros, sier hun smilende.

Ingen av bildene i utstillingen har tittel, noe Tone Rise Viken sier skyldes sosiale medier.

- Da bildene ble lagt ut på Facebook, fikk samme bilde 20 ulike tolkninger. Da ønsker ikke jeg å låse publikum til en spesiell tolkning, sier hun.

Glass- og keramikkunstneren Benth Owesen, tar seg god tid når han studerer bildene til sin kunstnerkollega. Han synes verkene er spennende, og at de krever noe av oss.

- Her må man ta seg tid, og virkelig gå inn i motivet. Det er ikke ferdig utpenslet, noe som setter krav til betrakteren. Du står fritt i hva du vil med dem, og det er da du vil finne interessante tolkninger. Man må ha et påpent sinn, sier Owesen.

Utstillingen "Lys og mørke - bo med fjell" vil henge i galleriet frem til 15. november.