Også i år blir det mye severdig å oppleve på østsiden av E6 under martnan. Tjæremilen fyres opp og spørsmålet er om man kan få jern ut av myrjord?

–Arrangementet på industriområdet er ingen lang tradisjon, men har vokst frem av seg selv, sier Hans Christian Borchsenius.

Borchsenius forteller at mange har lyst til å være med på et enkelt og jordnært arrangement, der nostalgi og gammel viten kombineres med ny kunnskap.

–Vi er ingen konkurrent til selve martnasområdet, og har et utmerket samarbeid, presiserer han.

Han forteller hva folk kan forvente når de tar turen til østsida av E6.

–Demonstrasjon av mobile flisfyringsanlegg, utstilling av gamle motorsager og de eldste vedmaskinene, Rennebubjelken, utstilling av gamle og nye biler og demonstrasjon av Terrengen er noe av det du får oppleve. I tillegg er RennebuSmia åpen alle dager, og det blir vist frem knivarbeider.

Fjorårets store suksess, traktorpulling, videreføres også i år, og skulle det bli behov for mat og drikke, kokes det svartkjelkaffe og selges grillmat. Rodebak gårdsbryggeri selger tappe- og flaskeøl, og ønsker du skyss mellom Rennebuhallen - Sandetomta og industriområdet, stiller Gunnar Sanden opp med militære bandvogner.