Lørdag ettermiddag åpnet utstillingen  «Fårever» i galleriet i Oppdal kulturhus. Det er Brit Dyrnes som står bak utstillingen med sau som tema. Her finner man videoen «Follow that Sheep», fotografier, keramiske skulpturer og installasjoner.

Dyrnes er utdannet ved kunstakademiet i Trondheim. Hun har også gått skole på et akademi i Stuttgart i Tyskland. I over 40 år har hun jobbet aktivt som keramiker. Hun har utført 35 utsmykningsoppdrag og mottok i 2006 statens garantiinntekt for kunstere.

Et titalls mennesker møtte opp da utstillingen åpnet. Leder i Oppdal kunstlag, Guri Conradi, var godt fornøyd med at mange oppdalinger hadde tatt turen til galleriet.

- Det passer perfekt å ha utstillingen Fårever i Oppdal. Her fylles kulturlandskapet hvert år med 40.000 sauer, og på festivalen Fjell- og Fårikål serveres verdens største fårikålgryte, sa Conradi.

Morgan Frelsøy og datteren Sarah Frelsøy varmet opp publikum med fin sang, før kunstneren selv tok mikrofonen.

- Det er mange år siden jeg har hatt en separatutstilling. Så det å få muligheten til å stille ut i Oppdal er en veldig stor begivenhet for meg, sa Dyrnes.

For Dyrnes har sauen alltid betydd mye. Hun beskriver dyret som noe som følger deg fra du blir født.

- Mange blir lagt på en skinnfell når man kommer til verden, mens andre får på seg varme ullklær. Etter hvert blir sauen også kosedyret vårt, forklarte hun.

- Jeg er egentlig veldig redd for dyr, men sauen har alltid påvirket meg og vært beroligende. Det er til ære for dyret at jeg har laget denne utstillingen, sa Dyrnes.

Se bildeserie øverst i artikkelen!