Onsdag tok Guro Angell Gimse og Henrik Kierulf fra Høyres fylkestingsgruppe turen til Oppdal. Her fikk de blant annet en omvisning på gravfeltet på Vang av Ingvill Dalseg, som også er en del av Høyre på fylkestinget i Sør-Trøndelag.

- Gravfeltet på Vang er Nord-Europas største gravfelt og en kulturskatt for Trøndelag. Det er helt unikt, sa Dalseg til partikollegaene under besøket.

- Må snakke prosjektet opp og fram

Arbeidet på Vang har pågått i snart ett år. Oppdal kommune og fylkeskommunen har et tett samarbeid om prosjektet.

- Dette kan bli et nasjonalt prosjekt, men nå må vi først vise at vi får det til i Oppdal og Trøndelag, forteller Dalseg til Opdalingen.

Kierulf lar seg imponere av Vangfeltet. Han påpeker hvor viktig det er at fylkeskommunen bevilger mer penger til kulturprosjekt som dette.

- Vi må også snakke prosjektet opp og fram. Jeg tror dessverre at Vangfeltet er lite kjent for mange. Vi har en oppgave å være gode ambassadører, mener han.

- Kanskje kan dette feltet havne på UNESCOs verdensarvliste. Det synes jeg man må jobbe for, skyter Angell Gimse inn.

Sendte «snap» til kulturministeren

Angell Gimse benyttet også anledningen til å sende en video på Snapchat fra gravfeltet på Vang til Norges kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).  Med Dalseg foran kameraet sendte de en klar og tydelig melding til kulturministerens private Snapchat-konto.

«Hei, Linda. Vi inviterer deg herved til å komme på besøk til Oppdal og gravfeltet på Vang til våren», sier Dalseg i videoen.