– Å lage en egen film som dette er det nok ikke så mange som har gjort, sier gitarist Stephen Carlson til Radio E6. Nå er han også filmskaper og hovedrolleinnehaver i sin egen produksjon.

Den baserer seg helt og fullt på konserten i Oppdal kulturhus i fjor høst det Carlson inviterte et knippe av sine musikervenner for å feire 30 år som artist.

Filmen Stephens Univers, for øvrig samme navn som konserten, byr på et gjenhør med gjesteartister fra kollegene i Mr. Hansen band, mangeårig kompanjong Vebjørn Moen og Hilde Halseth, Christian Liljegren, samt Inge Lauritzen.

Sistnevnte er nå kulturhussjef i Oppdal, men var en av de første Carlson spilte sammen med i bandet Stars And Bars da han kom flyttende hit fra Sverige.

Stor variasjon

– Det blir en veldig variert, musikalsk opplevelse, alt fra salmer til blues og rock med et knallbra band, sier Carlson. De består av Andreas Habo Johansson ( trommer) Per Schelander ( bass) Sverre Stenløkk ( keyboard, saks og gitar) Tone Norbeck (trompet), Viktor Stenquist (lyd) Brage Iversen (lys).

Konserten var godt besøkt, men Carlson har fått mange tilbakemeldinger fra folk som ble forhindret fra å være der.

– Det ble mye feedback fra de som ikke kunne komme, men nå kan de få oppleve musikken og stemningen likevel gjennom filmen.

– Når bestemte du deg for at det skulle bli film?

– Jørn Hoel gjorde opptak med flere kameraer slik at vi kunne ha dette prosjektet som et minne. For et par måneder siden testet jeg noen av opptakene på en god venn som var i fistel, og da bestemte jeg meg for å kjøre på.

Se smakebit fra filmen, her:

Eneste visning

Med pengestøtte både fra Sparebank1 og Oppdal kommune ble opptakene redigert og lyden mikset på plass.

– Jørn har gjort en fantastisk jobb med bildene, og miksen ble bra. Det var lite å justere, så selv om det ikke er snakk om en Spielbergproduksjon, så ble det bra.

Søndag kveld er det urpremiere i Oppdal kino, som har bra lydanlegg. Det har Carlson forsikret seg om. Men hovedpersonen er spent.

– I utgangspunktet er det kun den ene visningen søndag, så det er eneste mulighet.