Oppdal kommune har søkt etter kulturkonsulent til å ivareta kommunal kulturforvaltning. I stillingsannonsen ble det lagt vekt på følgende fokusområder: Forvaltning og utviklingsoppgaver innen kulturvern, Idrett og friluftsliv; herunder ansvar for spillemidler og samarbeid med idrettsrådet, administrasjon av tilskuddsordninger knyttet til kunst, musikk og sang og ny kulturminneplan og revisjon delplan idrett og fysisk aktivitet er under oppstart.

Stillingen har tidligere vært besatt av Kari Simonsen, og nå sist Anne Kristin Loeng. Kommunen har fått inn 33 søknader, hvorav to ikke ønsker navnet offentliggjort, og en har trukket søknaden.

- Vi er litt overrasket ver å få så mange søkere, forteller personalsjef Magni Øveraas til Opdalingen.

- Samtidig er det et bredt arbeidsfelt, der vi også har gått relativt bredt ut i utlysingen med tanke på kvalifikasjoner, legger hun til.

Enhetsleder Ane Hoel opplyser at Sjur Vammervold (24) nå er ansatt i stillingen.

- 24 år og ansvar for et så bredt arbeidsfelt, du er ikke redd for å ta på deg utfordringer?

- Nei, og jeg tror ikke alderen skal ha så mye å si, forteller en glad Sjur Vammervold til Opdalingen. Han gleder seg til å ta fatt på arbeidsoppgaven som kommunens kulturkonsulent.

Vammervold har en bachelor i økonomi og administrasjon fra Handelshøyskolen i Trondheim og en master i naturbasert reiseliv, samt at han har jobbet en god del med kulturliv på frivillig basis.

- Hva gleder du deg mest til i jobben?

- Å få kontakt med alle de dyktige og engajerte menneskene som jobber med kultur i Oppdal. Vi har et fantastisk bredt spekter innen kultur i kommunen, og det jeg liker ekstra godt med stillingen er at jeg skal jobbe med både idrett, kultur og friluftsliv, forteller Sjur Vammervold, nyansatt i Oppdal kommune.