Lørdag får Oppdal kulturhus besøk av showet «Tribute to Elton John» der fans av 76-åringen kan glede seg til ett av landets beste hyllestshow, med låter som Saturday Night’s Alright For Fighting, Sacrifice og Can You Feel The Love Tonight med noen av Norges mest drevne musikere på scenen.

Med et seksmannsband i ryggen, gjør Kjetil Grodås' Elton John bedre enn de fleste andre.

– Det er veldig mange låter å plukke fra. Mange av Elton Johns store hits lever godt i dag, og vi skal sørge for å holde liv i dem også etter at han har avsluttet karrieren, sier Grodås til Radio E6.

Ble tidlig hektet

Helt fra han rakk opp til tangentene på pianoet har det gått i Elton John, og han har snart 20 år bak seg som Norges svar på den britiske legenden.

Det startet hjemme på Vestlandet midt på 1980-tallet.

– Jeg fikk et stereoanlegg av foreldrene mine, og fant en kasett med Elton John. Jeg likte musikken veldig godt, forteller Grodås.

Så fikk han se Elton John i konsertopptak og ble hektet.

– Da bestemte jeg meg for at slik ville jeg også gjøre da jeg ble stor.

Og slik ble det. Siden 2004 har han turnert med de kjente låtene. Både i Norge og to ganger i USA, der de ifølge artisten har stående invitasjon til å komme tilbake.

Showet heter det samme som Eltons første store hit, «Your Song»og her får du høydepunktene fra 70-, 80,- 90-tallet og enda senere.

Ville møte John

Da Elton John avsluttet med sin siste konsert i Stockholm i sommer var det punktum for en 50 år lang karriere med 300 millioner solgte plater og over femti topp 40 hits på begge sider av Atlanteren.

– Har du møtt Elton John selv?

– Jeg hadde muligheten for en del år tilbake da han hadde konsert i Oslo Spektrum. Men det kom litt brått på og ble vanskelig å få det til. Jeg kunne ha tenkt meg å snakke med ham om musikken, ikke bare hilse kort, svarer Grodås som har vært på rundt ti konserter med forbildet sitt i inn og utland.