Oppdalsband til Rockheim! Ghost Gang ble stiftet i Oppdal i 1964. Torsdag 3. november er de tilbake, for å spille på den legendariske Pop Clubben på Rockheim. Knut Vindal lover å stille på scenen i originalantrekket fra 60-tallet!

The Ghost Gang fra Oppdal, begynte som et pop/soul-band i 1964, og Knut Vindal (gitar) må sies å være grunnleggeren av pop-bandet.

Han og Gudbrand Gulaker (trommer) var barndomsvenner og utviklet felles interesse for popmusikk. Etterhvert kom Bjørn Erik Tollin (bass) og Bjørn Roar Angvik (gitar) med i bandet.

Øvre Gulaker Gård, Gudbrands Gulakers barndomshjem, ble bandets faste øvingssted. Høsten 1965 kom Kjell Aarset (orgel) med i bandet, til og begynne med som co-vokalist med diverse rytmeinstrumenter, men senere som organist på et Farfisa Compact elektronisk orgel. Året 1966, fra februar til påske, hadde de blant annet fast spillejobb på Nor Turisthotell i Oppdal tre kvelder i uken.

Det var også i 1966 de deltok i en pop-konkurranse under Sunndalsdagene på Sunndalsøra. De spilte to melodier, først en Beatles-låt, «I’ve just seen a face», deretter en skikkelig rocka versjon av folkemelodien «Det står ein friar uti garden». Denne versjon viste seg å gå rett hjem hos både publikum og jury. Til slutt, etter at de hadde vunnet konkurransen, en Kinks-låt, «Sunny Afternoon».

Premien var en tinn-pokal med lokk.

The Ghost Gang deltok i den samme popkonkurransen året etter, med James Brown’s » I feel good» og Procol Harum’s «A whiter shade of pale», men kom «bare» nr. 2, etter Square Circles fra Sunndalsøra.

The Ghost Gang følte etterhvert behov for å forsterke vokalposisjonen, og Kjell Solem (vokal-trompet) kom med i 1966-67. Han var også en dyktig instrumentalist (trompet).

Repertoiret ble utvidet fra The Rolling Stones, Pussycats, Kinks, Shadows og The Beatles, til også å omfatte The Beach Boys, Small Faces, The Who, Jimi Hendrix, James Brown, Wilson Pickett mf.

Våren 1968 sluttet Kjell Aarset i bandet p.g.a. skolegang. Sigmund Kvello (orgel) tok over hans plass. The Ghost Gang gikk til anskaffelese av ett splitter nytt Hammond-orgel med Leslie.

Sverre Bjørndalseter begynte i bandet i løpet av 1968 på tenorsax.

Og høsten 1968 gikk de i studio som første band fra Oppdal for å spille inn singelen «Bluelight» og B-siden «Chaindog». Begge låtene er signert bandets gitarist og grunnlegger Knut Vindal. Singelen ble ikke bare en lokal suksess, men ble også spilt på svensk nattradio i flere år etterpå

12. april 1969 hadde gruppen sin siste spillejobb. Det var i Isfjordenen i Romsdalen. Utdannelse og militærtjeneste ventet.

Bandet har ved ulike anledninger blitt gjenforent i løpet av de siste årene. Nå samles gjengen igjen for å spille på Pop Clubben på Rockheim.  Vindal lover å stille i originalantrekket fra 60-tallet

Bandet spilte forøvrig på Pop Clubben for nøyaktig 50 år siden. Den gang på Studentersamfundet.

Kilde: Rockheim.no