Den tradisjonsrike Dovrefjellmarsjen går i år for 54. gang. Som de siste åra, arrangeres den over to uker, altså ikke på en bestemt dag som «i gamle dager».

Dovrefjellmarsjen har alltid gått av stabelen første søndagen i august. Da koronaen slo til, måtte en finne en alternativ måte å arrangere den på. Og slik har det blitt sia, forteller Arild Alander fra arrangøren.

Dermed kan folk gå når de sjøl vil i tre helger og de to mellomliggende ukene.

Det er da slik at folk kan registrere seg i ei bok plassert i ei postkasse ved grinda ovafor Hjerkinn Fjellstue, og startkontingenten betales enten med Vipps, eller med giro, og giroblanketter ligger i den nevnte postkassa.

Over Hjerkinnshøa i Vinjes fotefar

Som før går marsjen i Aasmund Olavson Vinjes fotefar fra 1860, langs den gamle kongeveien over Hjerkinnshøa fra Grønbakken til Hjerkinn.

Det er om lag 8 kilometer med lettgått vei. Som avslutning av turen ned til Hjerkinn Fjellstue kan deltagerne teste kunnskapene sine i en natursti som Fjellrypa 4H i Dalholen har ordna.

På den tradisjonelle marsjdagen første søndag i august, altså den 6.august, går det skyttelbuss mellom Grønbakken og Hjerkinn fra klokka 12 til 16 så folk kan komme seg tilbake til bilene sine.

Det kan også nevnes at det er gudstjeneste i Eysteinskyrkja alle de tre søndagene: 30. juli klokka 19, 6. august klokka 14 og 13. august klokka 11.

Komiteen for Dovrefjellmarsjen ønsker alle som vil delta i Dovrefjellmarsjen i 2023 en god tur over Hjerkinnshøa.