- Vi synes Suite16 bør vinne, forteller Hanna Riise og venninnen Solvår Risan, etter at de - som to av svært få - fikk være med og overvære hele generalprøven på årets Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum.

Venninnene syntes også at Freddy Kalas og "Feel Da Rush" gjorde det bra. Som en god tredjeplass nevner jentene at gutta i Pegasus gjorde en bra innsats på scenen under generalprøven.

Fikk møte Suite16 backstage

De to unge damene har hatt en travel dag i Oslo som startet med et møte med gutta i Suite16. De to oppdalsjentene gikk rett forbi gjengen med Suite16-fans utenfor Oslo Spektrum og fikk komme inn via artistinngangen der gutta ventet på dem.

Et stramt tidsskjema til tross, gutta tok seg god tid og pratet masse med Hanna og Solvår. Og så ble det naturligvis fotografering. Masse fotografering.

Sjekket inn på hotell

Litt senere sjekket jentene inn på samme hotell som Suite16. Her skal jentene overnatte etter at de har overvært finalen i kveld. Storesøster Hilde som bor i Oslo, stiller som "anstand" for de to unge damene mens de er hotellgjester.

Etter å ha sjekket inn på hotellet var det klart for generalprøve. For å være sikker på at alt går etter planen så kjører NRK gjennom hele showet, og dermed fikk Hanna og Solvår også se Suite16 og Alexandru på scenen slik resten av Norge for se dem senere i kveld.

Bra generalprøve

De to venninnene var meget fornøyde med det de så, og hadde de fått bestemme hadde det nok vært fem unge kjekkaser i et visst boyband som sto igjen som vinnere når alle stemmene er talt opp senere i kveld.

Nå er det vel slik at boybandet Suite16 kanskje ikke har den jevne voksne Melodi Grand Prix-titteren som målgruppe, og det kan nok bli en utfordring for dem.

Da vil ok både "Traces" med Stine Hole Ulla, "Afterglow" med Laila Samuels, "History" med Elouiz og ikke minst "Icebreaker" med Agnete være noe som lettere faller i smak hos de som vanligvis stemmer under MGP. Ja, og så skal vi faktisk ikke se bort i fra at "Anyway" med Pegasus vil sanke en god del stemmer blant folket. Eller så vil Melodi Grand Prix kanskje nok en gang by på en overraskelse eller liten skandale? Den som følger med på skjermen i kveld får se.

En ting er i alle fall sikkert, både åpningsnummeret og pauseinnslagene er noe å glede seg til - kanskje dukker det opp en og annen overraskelse der også?