«Klarsynte» Lilli Bendriss samlet mellom 40-50 publikummere da hun gjestet Quality Hotel Skifer i Oppdal torsdag kveld.

Sunnmøringen som er mest kjent fra TVNorge-programmet «Åndenes Makt», holdt foredrag og workshop for de fremmøtte i konferansesalen. Her fikk publikum anledning til å stille spørsmål, teste ut egne evner og flytte vegger i egen bevissthet.

Med seg til Oppdal hadde hun søsteren Aase Sydness. I tillegg til å ha en medium-utdannelse er hun er utdannet helsecoach. Sydness stilte blant annet Bendriss spørsmål sendt inn av publikum og kom med ulike innspill underveis.

- Håp, energi, inspirasjon og undring

Kvelden varte til sammen i fire timer. I den innlagte matpausen fikk Opdalingen noen ord med hovedpersonen. Bendriss forteller hva hun ville at deltakerne skulle sitte igjen med etter foredraget.

- De skal sitte igjen med håp, energi, inspirasjon og undring på at det finnes noe mer. Kanskje får folk noen svar og en følelse av økt bevissthet. Jeg forteller bare min historie, sier Bendriss til Opdalingen.

Hun forteller at hun ofte får positive tilbakemeldinger fra publikum etter kursene og foredragene.

- Folk sender meg e-poster og skriver at noe skjedde med dem etter at de møtte meg. Tidligere problemer begynte plutselig å løse seg, sier TV-personligheten.

- Forstår at folk er skeptiske

- Hva tenker du om de som er skeptiske til det du holder på med?

- Mange kommer på foredragene på grunn av nysgjerrighet. Det er ikke sikkert at jeg kan forandre på det hver enkelt tror på. Men det er helt greit. Vi har alle våre veier å gå. Jeg har full forståelse for at folk er skeptiske, forteller Bendriss.

- Det er så mange ting som tilsier at vi ikke kan bortforklare alt med innbilning og placebo-effekten, fortsetter hun.

- Ikke noe vekkelsesmøte

I publikum satt Ann Pia og Linda Blindheim. Mor og datter er norsk distributør av franske hudpleieserier til SPA & Hudpleieklinikker i Norge ,og lager og kontor i Oppdal. De hadde tatt med noen produkter i gave til Bendriss. Dette satte sistnevnte stor pris på.

- Det har hittil vært spennende. Ting er nede på jorden, forståelig og konkret. For meg er det viktig at dette ikke er noe vekkelsesmøte, sier Linda om foredraget til Bendriss.

Inga Flatmo og Eirin Hevle var to andre som møtte opp denne kvelden, for å teste ut egne evner gjennom øvelser og guidede meditasjoner.

- Jeg er ganske åpen for det, og tørr å være nysgjerrig på om det finnes noe mer der ute, forteller Hevle og smiler.

- Hvordan har opplevelsen vært hittil?

- Den har vært bra. Det er et spennende tema, sier hun.

Også Flatmo følte Bendriss var verdt inngangsbilletten.

- Absolutt. Dette er noe annet enn det man er vant til å gå ut på, forteller hun.

Se bildeserie fra kvelden øverst i artikkelen!