I år blir det ingen 17. mai-feiring, verken på Oppdalsmuseet eller Vollan skole.

I månedsprogrammet for mai og juni fra Oppdal kulturhus står det at Oppdalsmuseet skal være åpent for publikum med matsalg og aktiviteter tradisjonen tro den 17. mai. Nå er det bestemt at arrangementet blir avlyst i år.

Grunnen er at Oppdalsmuseet sent i høst og like før snøen kom, hadde omfattende gravearbeid på området grunnet oppgradering av brannvarslingsanlegget.

På grunn av at gravingen ble gjennomført like før snø og vinter kom, rekker man ikke å å få sådd og bearbeidet området i tide til 17.mai. Ledelsen ved museet ønsker ikke at publikum skal oppleve et område som ikke er egnet for utendørs aktivitet på nåværende tidspunkt.

- Vi jobber for at området være klart for bruk til konfirmasjonene, og arrangementene vi skal ha framover, opplyser Heidi Pawlik Carlson.

Sommersesongen på museet starter med åpen dag 24. juni, og museet vil ha åpent torsdag, fredag og søndag fram til 19. august, da avsluttes sesongen med en friluftsgudstjeneste.

Heller ikke på Vollan skole blir det 17. mai-feiring i år.

Denne uka kom 17. mai-komiteen fram til at man ikke skal ha noe åpent 17.maiarrangement på Vollan i år.

Årsaken skal være at det er langhelg og at svært mange har andre planer for helga, opplyser leder for 17. mai-komiteen Hans Bøe til Opdalingen.

I forbindelse med debatten rundt skolestrukturen i kommunen var det mange som pekte på skolens rolle som sosialt samlingspunkt på dager som 17. mai, mens Bøe håper ikke at årets avlysning gjør at de mest negative til en nedleggelse av den kommunale skolen får rett i sine dystre spådommer.

- Oppslutningen fra folket som bor i kretsen er upåklagelig, men vi trenger en del folk for å gjennomføre arrangementet, og selv om vi ikke har spurt absolutt alle, så måtte vi kaste inn håndkleet til slutt, forklarer Bøe.

Han innrømmer at elevene ved skolen kanksje ikke har samme tilknytning til skolen og kretsen som om skolen hadde vært kommunal.

- Elevene bor andre steder og har sikkert sine tradisjoner å ta vare på, tenker Bøe, som samtidig undrestreker at man kommer sterkere tilbake neste år.