Silje Marie Skjulshus (27) fra Innset i Rennebu har sendt frierbrev til bonden Ingvar Alstad (31) i årets sesong av «Jakten på kjærligheten» på TV2, og vil bli å se på kanalen førstkommende mandag.

- Jeg så presentasjonsprogrammet av bøndene på TV og tenkte hvorfor ikke sende inn et frierbrev. Ingvar virket som en veldig trivelig type, så det frista, sier Skjulshus om hvorfor hun meldte seg på.

Liker seg best på bygda

27-åringen jobber i Telia og er oppvokst på gården Skjulshus på Innset i Rennebu. Hun har bachelor i oversetting og interkulturell kommunikasjon. Hun har også studert spansk.

- Selv om jeg bor i Trondheim liker jeg meg best på bygda. Jeg kan godt tenke meg å bli bonde en dag, forteller hun.

Fire jaktenbønder skal speeddate ti friere hver, så her gjelder det for frierne å overbevise bonden om at han skal velge akkurat dem. Skjulshus forteller hvordan hun opplevde TV-innspillingen som fant sted i sommer.

- Det var mye mer opplegg enn jeg forventet. Det var lange dager med innspilling. Tre timer med filming blir bare tre minutter på TV. Det var artig å se hvordan det foregår på innsiden, sier hun.

- Blir flaut å se seg selv på TV

Ifølge Skjulshus var det god stemning mellom frierne.

- Vi var mye sammen og kom godt overens. Jeg tenkte ikke noe på at vi var flere damer som datet den sammen mannen, sier rennbyggen.

- Hvordan tror du det blir å se deg selv på TV?

- Det blir nok litt flaut. Jeg var så vidt på TV-en i tre sekunder forrige mandag, og det var ille nok. Men det blir godt å bli ferdig med speeddate-episoden. Jeg har gått og bært på denne hemmeligheten siden innspillingen, forteller Skjulshus.

Du kan lese mer om jaktenbonden Ingvar Alstad fra Sparbu på TV2 sine nettsider.