«Jul i jazz og folketoner» har Gunvor Fagerhaug Gustavsen satt som tittel på sine første julekonsert.

Ingebrigt Håker Flaten har tatt turen hjem til Oppdal fra Austin i Texas. I bandet har Gustavsen også med seg Andreas Bjørkås på fele, Gjert Kristian Øhrn på piano, Sverre Stenløkk på saksofon og Håkon Kvam på trommer.

Håkon Kvam har sett fram til å jobbe med Håker Flaten, som han har som et stort forbilde.

I tillegg kommer Kim André Rønningen, som er sanglærer i kulturskolen, med en knippe unge og dyktige sangelever fra kulturskolen; Oline Rogstad, Signe Sande, Sandra Øiamo samt døtrene til Gustavsen, Margit og Øyunn. Rønningen vil også være med på gitar.

Deltatt i The Voice

Rønningen er en dyktig sanger og musiker, som har deltatt i The Voice og i NRK-programmet Beat for Beat, og som i følge flere som Opdalingen har snakket med har bidratt til en flott utvikling av unge sangtalenter ved kulturskolen i Oppdal. Han vil fremføre flere sanger, både alene og i duett.

Rønningen er fra Tynset, er tobarnsfar og bor på Sunndalsøra. Han har jobbet i ett og et halvt år som sanglærer i Oppdal kulturskole der han har 15 elever. I tillegg er han lærer ved kulturskolen på Sunndalsøra, er dirigent for to kor og jobber som frilansmusiker.

- Det var via Sverre Stenløkk, som jeg ble godt kjent med i studietida, at jeg kom med i dette prosjektet, forteller Rønningen.

Han forteller at det først var meningen at han skulle være med på en låt, men at det ble mer etter hvert i prosessen.

- Nå skal jeg være med på gitar på det aller meste, og jeg skal også være med å synge duett med Gunvor.

Rønningen synes det er synd dersom folk skygger unna fordi konseptet er jazz og folkemusikk.

- Dette er kjent musikk for mange, bare i en litt annen innpakning, sier Rømnningen, som håper at publikum stiller opp på konserten.

Romjulsdrøm og O Helga natt

- Det er vanvittig artig å ha med verdensstjernen Ingebrigt og de dyktige musikerne på dette prosjektet, forteller Gustavsen til Opdalingen.

- I tillegg har vi en setliste med mange vakre juletoner, der det aller meste er på norsk og med flere sanger som er basert på folketoner fra Oppdal.

- Det vil også bli både kjente og kjære julesanger som «Romjulsdrøm» og «O Helga natt», legger hun til.

Lokale julesanger og plateslipp

Gustavsen lover en konsert med stor bredde, der alle melodiene er arrangert av musikerne i bandet.

Hun forteller at de blant annet vil framføre «Høgtid», som mange husker fra Setrom-konserten.

- Vi har også øvd inn den flotte julesangen «Vi venter» fra boka til Kjell Arve Husby, og det er jo litt morsomt.

Konserten torsdag er ikke bare en julekonsert. Samtidig slippes platen til Ingebrigt Håker Flaten «Village Songs», som har undertittelen «Den signende dag». Platen ble innspilt i fjor sommer i Oppdal kirke.