Fredagsklubben på Thyve bedehus fyller 100 år. Dette ble lørdag markert med jubileumsfest, der rundt 90 mennesker i alle aldre møtte opp.

- Det ble en kjempefin feiring med masse underholdning, mange hilsninger og gode ord til barneforeningen, sier leder for Fredagsklubben, Mona Kristin Meisingset til Opdalingen.

I tillegg til en stor bursdagskake ble det servert boller og kakao under feiringen.

- Dette var noe de serverte i gamle dager, så det var noe vi ønsket å ta opp igjen, forteller Meisingset, som har vært med i barneforeningen i elleve år.

Petra Skarsem startet opp Barneforeningen Vårblomst i 1917. I oppstarten var foreningen bare for jenter, og håndarbeid var en vanlig aktivitet. På 60-tallet ble Guttelaget Gnisten etablert for guttene. Her gikk det for det meste i trearbeid.

Det var ikke før på 80-tallet at lagene ble slått sammen til én forening, og er det den er i dag.

- På jubileumsfesten var vi så heldige å få besøk av etterkommerne til Petra Skarsem. Både barnebarn og oldebarn feiret med oss, så det var veldig gøy, sier Meisingset.

- Hvordan føles det å være leder for en 100-åring?

-  Ser jeg tilbake på historien blir jeg veldig ydmyk. Folk har stått på frivillig og hatt et mål om å formidle sin kristne tro videre. Det beste med Fredagsklubben er at den lever videre i beste velgående. Barn møter opp og trives fortsatt.

Annenhver fredag kan barn besøke Fredagsklubben. Samlingen starter med sang og andakt, før barna blir delt inn grupper med tegning, matlaging eller andre aktiviteter.

For de største barna i "Ten-klubb" er det populært å holde til på loftet på Thyve bedehus, hvor det er både brettspill og TV-spill.