Torleiv Skjøtskift har tatt initiativ til å starte opp storband i Oppdal. Han spiller selv i Sunndal Storband, og synes det er på tide at også Oppdal får på plass et jazz- og danseorkester.

- Dette er et pilotprosjekt, men over tid håper jeg at vi kan få til en fast stilling, sier Skjøtskift til Opdalingen.

I helgen var det ferske storbandet for første gang samlet i Oppdal kulturhus. Etter oppskriften har de allerede fått på plass trompet-, trombone- og saksofonseksjon, samt rytmeseksjon og vokalist.

Starter i det små

Skjøtskift har fått med seg lokale musikere fra Oppdal Musikkforening og andre fra musikkmiljøet i både Oppdal og Rennebu.

- Nå i starten skal ikke dette gå på bekostning av musikkforeningen eller juniorkorpset. Jeg tenker kanskje at vi kan samles fire ganger i året. Vi legger lista lavt for at alle skal henge med, forteller han.

- Når kan vi regne med å se dere på en scene?

- Hvis alt går etter planen kan vi bli å se på scenen høsten neste år, sier Skjøtskift og smiler.

Lørdag hadde de sin første lille konsert foran Ranheim Musikkorps, som i helgen har hatt seminar i Oppdal. Her fikk de framført tre låter, og Agne Maria Furunes imponerte på vokal på Norah Jones sin låt "Don't Know Why".

Fikk hjelp av kjent jazzprofessor

Søndag var storbandet så heldig å få besøk av jazzprofessoren Jon Pål Inderberg. Baryton- og sopransaksofonisten har vært samarbeidspartner med komponisten og organisten Henning Sommerro i over 20 år, og ved flere anledninger har han spilt ved Lady Dala på Støljære.

Med hjelp fra den profilerte musikeren håper Skjøtskift at medlemmene i musikkensemblet får inspirasjon til å fortsette.

- Jeg har tidligere spilt med Jon Pål og er glad for at han kan hjelpe oss. Han er en svært dyktig musiker som gir klare og tydelige beskjeder. I storband må rytmene sitte og han gjør oss mer samspilt, skryter oppdalingen.

Jon Pål Inderberg er glad for å kunne hjelpe storbandet i gang. Under søndagens øving sørget han for at musikerne ble kjent med takten som kjennetegner storband.

- Det viktigste for hver enkelt er å lytte til musikken. I tillegg til å spille selv må man høre alle de andre instrumentene i bandet. Mitt tips til dem er å plukke ut noen låter fra jazzhistorien som de kan fordype seg ekstra i, sier Inderberg til Opdalingen.