Førjulskonserten "Et lys i mørketia" med Rennebu Mannskor og Hauka Mannskor har blitt en tradisjon siden de for første gang sang sammen i Innset kirke i 2014. I år var konserten flyttet til Rennebuhallen. Av den enkle grunn at korene hadde lyst til å teste den nye arenaen.

Med sanger som tradisjonelt hører hjemme i kirkerommet, fylte korene Rennebus nye storstue med vakre toner lørdag kveld. Rundt 100 publikummere fikk servert en konsert fylt med kjærlighet og varme på tur inn i den røde høytiden.

Rennebu Mannskor åpnet konserten med tre låter. "Et lys i mørketia", "Bön, kärlek och tro" og "Go tell it". Her bør konsertens tittellåt trekkes spesielt fram. Trygve Hoffs sang om mørketiden kan være fin å ha i en tid på året der vi mennesker kanskje føler oss litt ensomme.

Hoff har skrevet teksten til en annen stemningsfull sang. "Den store stjerna" fikk mannfolket fra Hauka æren av å synge da de fikk scenen for seg selv på tre låter. De sang også salmene "Ubi Caritas" og "Tebe Pojem".

Herfra og ut kjørte mannskorene showet sammen. I det første fellesnummeret tolket de kjente "En stjerne skinner i natt". Julesangen som ble tonesatt av komponist Tore Wilhelm Aas en travel morgen 17. mai i 1992.

Da man trodde man hadde hørt konsertens høydepunkt, dro korene fram "Julen er her". Her traff korene på hver eneste tone og fikk hårene til å reise seg. Vakkert!

Se bildeserie fra konserten øverst i artikkelen!

Undertegnede får ikke ordentlig julestemning før "Nordnorsk julesalme" spilles. Gleden var derfor stor da sangfuglene i Rennebuhallen stemte i låten, som finnes i utallige versjoner.

Flere av de vakreste julesangene som er skrevet sto på programmet lørdag kveld. Verdt å nevne er "Glade jul" og "Deilig er jorden". To sanger som for mange kanskje er litt brukt opp, men som jul etter jul får oss i riktig stemning.

Rennebu Mannskor og Hauka Mannskor sparte godbitene "Den hellige stad" og "O Helga natt" tilslutt. Sistnevnte låt har fulgt korene gjennom alle deres tre konserter. Ikke uten grunn. Sangen som ble skrevet på 1800-tallet trollbandt publikum.

Som en bonus til publikum gjorde mannskorene tre ekstranummer. "Deilig er jorden" var en av sangene som ble fremført på nytt. Denne gangen reiste publikum seg, akkurat som man gjør i kirken på julaften.

Det er ikke bare medlemmene i korene som fortjener skryt etter en fantastisk fin førjulskonsert. Dirigent for Hauka Mannskor, Svetlana Krstic, og Ann-Kristin Haugerud i Rennebu Mannskor, får frem det beste i de mannlige sangerne.

Halldis Flakne hadde full kontroll på tangentene mens sogneprest i Midtre Gauldal, Oddbjørn Stjern, ledet konserten med humor, klokskap og sjarm.

Søndag skal korene spre julestemning i Soknedal kirke.

Terningkast seks!