Mange er berørt av kreft på en eller annen måte. Etter initiativ fra Karin Aasbakk i Rennebu, arrangeres det førstkommende onsdag en perleworkshop med tittelen Fuck cancer.

–Vi inviterer til en hyggelig workshop, der vi vil perle de fargerike Fuck cancer armbåndene. Disse armbåndene selges til inntekt for kreftforskning og til arbeidet for unge kreftrammede via organisasjonen Ung kreft, forteller daglig leder Maj Britt Svorkdal Hess på Frivilligsentralen i Rennebu.

At det er nettopp Karin Aasbakk som står bak initiativet, er ikke så rart.

–Som mamma til "hjerteklovn-Emma", har Karin masse positive erfaringer med hjertesaker, og dette er virkelig en hjertesak for mange, sier Svorkdal Hess.

Frivilligsentralen har invitert unger til å komme å delta denne dagen, og det er derfor ikke tilfeldig at arrangementet er lagt til en onsdag.

–Onsdag er fridag for de yngste på skolen, så vi håper det kommer noen derfra. SFO har varslet at de kommer, og vi håper også at unger i barnehagen tar turen, sier hun.

Fuck cancer workshop er lagt opp i to bolker, en på dagtid og en på kveld. Dette for å favne flest mulig.

–Uansett alder er alle velkomne. Alle får lage seg minst to eller flere armbånd, slik at de kan sendes inn til inntekt for forskning og sosiale tiltak gjennom kreftforeningen. Vi ønsker også å sette fokus på det brede aktivitetsnivået vi har her i Frivilligsentralen denne dagen, sier Maj Britt Svorkdal Hess.