Etter åtte innledende runder der deltakerne måtte svare på minst seks oppgaver, så ble det John J. Vognild, Inga M. Wennberg, Arvid Tverdal, Ivar Godtland og Lise Teigen som til slutt ble sittende i superfinalen.

Finalen fant sted på kafeen "Oss Tållåst", der deltakerne fikk sitt eget private hjørne med både kaffeservering og kaker.

Her fikk de også utdelt den siste avgjørende oppgaven, som for øvrig var delt i to; én speed-oppgave med tre mindre kryssord og et stort kryssord der man fikk en time til å løse oppgaven.

Konkurrenter til tross, det var god tone blant finalistene både før og etter at oppgavene var løst.

Det skulle vise seg at det var småoppgavene som skapte størst hodebry, og flere av finalistene ba om å få med seg en kopi av oppgavearket for å finpusse ordleken hjemme på kjøkkenbordet.

Nå er oppgavene sjekket og dobbeltkontrollert, og årets X-ordmester ble Lise Teigen. Alle deltakerne får en flunkende ny kryssordbok, samt tre Flax-lodd, mens vinneren i tillegg får en gavesjekk på 500 kroner.

Til våren blir det nye muligheter, enn så lenge er det bare å kose seg med de to helsides kryssordene som presenteres i Opdalingen hver onsdag og fredag.