I overkant av åtte hundre musikanter, godt over hundre dirigenter og ledere, pluss komiteer og teknisk mannskap sørget for at den 23. utgaven av RennebuSpæll ble en stor suksess. Temaet i år varDisco inferno, og det skortet ikke på kreativiteten blant de 13 korpsene som deltok.

Korpsfamilien kan nemlig dette med å skape liv og røre når de samles. Det meste går uansett godt når alle har den rette innstillingen.

- Alle er så positive. Korpsmiljøet er noe for seg selv, der unger og ungdom tar vare på hverandre, tross relativt stor aldersspredning. Vi har også fått mye skryt for logistikken, forteller Hege Solberg i informasjonen.

- Ja, vi skulle være ferdig med alle innslaga klokka seks i kveld, og det gikk akkurat, bekrefter Sverre Stenløkk, som sammen med Tone Norbeck deler på dirigentrollen i "vårt" korps.

Det gikk med omlag 30 liter vaffelrøre, og ansvarlig for middagen, Toril Dullum Lund, bestilte 1000 porsjoner Taco til middagsserveringen.

- Det er igjen en liten bolle, så det gikk også akkurat, smiler hun fornøyd.

Lørdag kveld spilte de to Oppdalsbanda "Gutter med langt hår-og en blomst", bestående av Elisabeth Aalberg, Andreas Stamnes, Ole Mathias Ishoel og Vemund Strypet, og "Sammentulla", med Andreas Stamnes, Vemund Stypet og Joakim Størvold, opp til dans, før konferansier Kenneth Teigen entret scenen i Rennebuhallen for å røpe vinnerne av korpskonkurransen.

Her ble Åsvang og Eberg skolekorps utropt til vinnere av RennebuSpæll 2017, med Byåsen skolemusikkorps og Småbispan på de neste pallplassene.

13 korps, der det lokale innslaget er samarbeidskorpset KOR-ps, som består av Kvikne skolemusikk, Oppdal juniorkorps og Rennebu skolekorps. Det er 3. året samarbeidskorpset deltar på RennebuSpæll, og de forteller at de har det fryktlig gøy når de samles i et så stort et korps.

- Om høsten samles vi til øvelser, seminarer og samlinger i de tre kommunene, hvor vi har det gøy og får mange nye venner, sier Hege Solberg fra arrangørene.

Se bilder fra RennebuSpæll 2017 øverst i saken!