Hver skjærtorsdag siden 2002, har det blitt arrangert gudstjeneste i Nerskogen Kapell av hyttefolket på Nerskogen.

- Det hele starta med at to hyttefolk fra Normisjon, Tormod Bakken og Arne Løvold, som hadde påskeleir på Nerskogen, holdt årlige påskemøter på kvedstid ved kapellet.

Da Bakken og Løvold begynte å dra på årene, bestemte Stein Bratseth og Marit Husby Bratseth seg for å videreføre påsketradisjonen i form av gudstjenester.

- Vi syntes dette var en fin tradisjon å videreføre, sånn at påsken ikke blir bare skiturer og appelsin. At det stort sett er fullt, tyder på at dette er noe folk ønsker at vi skal fortsette med, sier Marit.

Arrangørene anslår at de oppmøtte er 20 prosent lokalbefolkning og 80 prosent hyttefolk.

- Det blir flest hyttefolk, ja. Men vi vil veldig gjerne at lokalbefolkningen skal ta turen også. I dag tror jeg gudstjenesten krasjer med et arrangement på Berkåk, sier Marit.

Prestene i Rennebu er som regel opptatt med andre oppgaver på skjærtorsdag. Dermed kontakter arrangørene prester som har hytter i området. Årets prest var Bergliot Svanholm fra Trondheim. Hun har hytte ved Skarvatnet i Oppdal.

- Det er litt ekkelt å spørre folk om å stille, når de har ferie. Vi setter stor pris på alle de som stiller opp frivillig.

Prest Bergljot Svanholm anså det som en glede, å kunne stille som prest under årets gudstjeneste.

- Jeg synes det er veldig artig å være med på disse gudstjenestene. For det første så er det stappfullt år etter år, noe som er helt fantastisk. I tillegg synes jeg det er stas at så mange stiller opp frivillig for å gjøre arrangementet til det det er, sier Svanholm.

Hyttefolket har snavar for alt. De frivillige står på hjemme på hytta for å diske opp med bakverk som serveres under kirkekaffen, som går av stabelen etter gudstjenesten.

Som prest må Svanholm vanligvis jobbe i påska, men da hun fikk fri i år, syntes hun det var stas å kunne stille opp på Nerskogen.

- Jeg hadde jo tatt turen med hele familien, uansett, så da kunne jeg like godt gjøre nytte for meg.

- Det er utrolig fint at hyttefolket tar ansvar for dette selv. De ønsker seg en gudstjeneste i løpet av påska og da ordner de det. Sånn skulle det ha vært over alt!

Kapellet var, som alltid, stappfullt under gudstjenesten. Ekstra stoler ble satt fram nede på kirkegulvet og galleriet var fylt til randen.

- Det kommer hyttefolk i alle generasjoner. Det blir kanskje for sent på kvelden for de aller yngste, men det deltar veldig mange ungdommer. Det er veldig gledelig. Jeg håper denne tradisjonen fortsetter i mange år framover og at en ny generasjon tar over når den tid kommer.

Arrangørene retter en spesiell takk til Sigmund Ofstad, som la til rette for gudstjenesten ved å varme opp kirka og sette ut bord og stoler til kirkekaffen i kjelleren.