Kor Allegro skal i slutten av oktober holde to konserter. Lørdag 28. oktober står de på scenen i Oppdal kulturhus. Dagen etter reiser de til Trondheim for å underholde publikum i Olavshallen.

I helga hadde de første gjennomkjøring med bandet, som består av musikalsk leder Pål Tore Holten, Håkon Soldal, Raymond Ness, Jo Ranheim, Anders G. Lilly og Håkon Kvam.

–Jeg synes vi ligger godt an, det låter veldig fint. Nå handler det om å få det til å låte riktig. Vi må bare fortsette å terpe de siste ukene før konsertene, sier Pål Tore Holten til Opdalingen.

–Vi er overraskende godt i rute. Det er bare litt småflikk her og der, legger Gunvor Gustavsen i Kor Allegro til.

- En konsert for alle

Oppdalskoret har hatt øvinger siden januar i år, og etter en lang pause i sommerferien, synes de det er godt å være i gang med forberedelsene igjen.

–Vi hadde en god og lang ferie på to måneder. Vi syntes nesten den var for lenge, men sånn blir det når folk reiser bort på ulike tidspunkt, sier Gustavsen og smiler.

–Hva kan publikum forvente å få høre?

–Det er mye forskjellig, og det er hele poenget. Konserten skal inneholde noe for alle. Vi prøver å ta med så mange sjangre som mulig. Låtene er fra 60-tallet og frem til moderne tid, forteller Holten.

–Konserten kan inspirere andre menn

Siden Holten ble med i det lokale korprosjektet har han arrangert rundt 80 låter. Koret opptrer aldri med låter de har sunget tidligere, så overraskelsene vil komme på rekke og rad.

–Jeg må skryte av Pål Tore. Han gjør en fantastisk jobb med arrangementene. I tillegg kjører han auditionene til solistene og styrer øvingene, sier Gustavsen.

I år skal koret syv solister på scenen.

–Det er artig å kunne bruke folk fra koret som solister. Det er alltid spennende å ta på seg den rollen, forteller Holten.

Men Kor Allegro har en liten utfordring, som de håper lokalavisa kan være med å fokusere på; koret har en overvekt av kvinner, og skulle gjerne hatt flere mannsstemmer.

–Det er ingen hemmelighet at vi ønsker oss flere menn. Når vi starter på igjen etter jul håper vi flere melder seg. De kan komme på konserten, slik at de blir inspirert til å bli med, sier Gustavsen.

–Artig og sosialt i koret

To av korets medlemmer er Marius Mjøen og Ola Skarsheim. Sistnevnte ble med for første gang i 2003, mens Mjøen har cirka like lang fartstid i koret.

–Det hadde vært fint å fått med flere mannfolk. Nå har vi damer som må synge tenorstemmer, sier Skarsheim.

Mjøen forteller hvorfor han trives så godt i koret.

–Jeg er med fordi det artig og sosialt. Det fine er at vi ikke farter rundt og holder konserter hele året, sier han.

Nå gjenstår fem øvinger for Kor Allegro før de nok en gang entrer scenen i Storsalen i kulturhuset.