Kari Bremnes er en av Norges aller fremste låtskrivere og sangere, og er kjent for å være en formidabel liveartist.

Hun har en spesiell evne til å nå ut til folk, og til å knytte sterke bånd til sitt stadig større publikum.

Mange av de som overvar konserten i Oppdal kulturhus i november 2010 husker sannsynligvis dette besøket som en av de til da største konsertopplevelsene i kulturhuset etter åpningen av huset i 2007.

Den gang hadde hun med seg til Oppdal den nye samleplata «Fantastisk allerede», og feiret sitt 30-årsjubileum som artist.

Mot fullsatt sal

I 2011 spurte Opdalingen Olav Hoel i Oppdal kulturhus om sin største favoritt i løpet av sine første fire år som lyd- og lysmann i kulturhuset. «Kari Bremnes. Uten tvil. Konserten hun gjorde her var helt fantastisk», var svaret fra Hoel den gang. Hoel har opplevd de aller fleste kulturarrangementene i kulturhuset.

Kommende onsdag har publikum anledning til å oppleve Kari Bremnes nok en gang i kulturhuset, der det allerede er solgt 364 billetter. Da hun besøkte kulturhuset for syv år siden var det solgt 268 billetter.

–Det er helt fantastisk billettsalg nesten en uke før konserten, forteller kulturhuskonsulent Guri Hokseng til Opdalingen.

–Med bare rundt 60 billetter igjen går det mot fullt hus.

Nytt album

I september ga hun ut sitt første album på fem år, med tittelen «Det vi har». Det betyr at hun også denne gang kommer til Oppdal med en rykende fersk plate.

En måned tidligere hadde hun sluppet første låt fra albumet, «Det e min sønn».

Teksten handler om en situasjon der en mor skal sende sønnen sin ut med våpen i hånd for å sikre freden, og at du må ha sterk tillit til de som ber deg om å risikere det mest dyrebare du har.

Det er broren til Kari Bremnes, Lars Bremnes, som har skrevet teksten til «Det e min sønn», som hun beskriver slik:

«Den traff noe i meg. Jeg mener vi skal kjempe for landet, for demokratiet, for miljøet, for de verdiene vi har. Samtidig, å skulle sende sin egen sønn av gårde i en krig kan aldri bli greit. Jeg håper jeg slipper. Vi kan tro at de som tar beslutningene har en større innsikt enn oss andre. Men vi vet jo at ingen på forhånd kan vite hvem sin krig det egentlig blir, hva som blir i det godes tjeneste og hva ikke. Og hvem som kommer hjem i kiste.»

Slik starter sangen:

Nu e den dagen her

d´e nu han skal reis

Han står i khakiuniform

og ny sveis

Folk trilla kofferta, men han

har gevær

De e min sønn som står der

Bremnes er nå på en turné med 32 konserter, som allerede er blitt til en god del flere på grunn av ekstrakonserter flere steder.

Den startet i Harstad 23. september og avsluttes på Sentrum Scene i Oslo 18. november.