Stiller ut fotoskatter under 100-årsjubileet for Dovrebanen:

- En fin billedutstilling. Her er det mye historie folk må få med seg!

Tidligere ansatt i NSB og Bane Nor, Odd Harald Bjørndal lot seg begeistre av jubileumsutstillingen som markerer at Dovrebanen er 100 år.

Odd Harald Bjørndal (t.h.) i samtale med Tore Fagerhaug under åpningen av fotoutstillingen i forbindelse med 100 -årsjubileet for Dovrebanen i kulturhusgalleriet. Bildet på veggen viser Bjørndal oppe på revisjonsvogna som han i sin tid jobbet på.  Foto: Mogens Juul Rasmussen

Kultur

17. september er det 100 år siden Kong Haakon åpnet Dovrebanen på Hjerkinn. Da hadde flere hundre anleggsarbeidere jobbet i ti år med å bygge jernbanen over Dovrebanen. Jubileumsutstillingen Dovrebanen 100 som åpnet i galleriet i Oppdal kulturhus fredag kveld, gir noen glimt fra dette arbeidet.