Norge sikret seg en plass i semifinalen etter å ha slått Tyskland fredag. Der møtte de Canada som slo ut Japan i omspillet.

Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien fra Oppdal, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

Norge ledet 4-2 etter fire omganger, men da Canada vant med én stein i de to neste omgangene, sto det likt med fire omganger igjen.

I den viktige sjuende omgangen hadde Skaslien den siste steinen og sikret Norge en ny ledelse i kampen.

Canada utlignet i åttende omgang, men det hadde lite å si da de norske jentene klinte til med tre viktige poeng i neste omgang.

Da ga Canada seg og Norge sikret seg finaleplass i VM.

I den andre semifinalen vant Sveits 8-4 over Sverige. Som regjerende verdensmestere er sveitserne storfavoritter i turneringen.

Ifølge curling.no er det første gang siden 2005 at et norsk damelag har kommet til semifinalen i et VM. Da ble det bronse og året før var siste gang Norge spilte finale, som de tapte.

Sist Norge vant VM var helt tilbake i 1991 - da var Kristin Skaslien fem år!

Etter seier mot Tyskland i den siste kampen i grunnspillet endte Norge på andreplass i rangeringen, som sikret direkteplass til semifinalen, sammen med Sveits som har gått ubeseiret gjennom mesterskapet.

Finalen mellom Norge og Sveits spilles søndag klokken 15.00.