Uansett utfall i toppkampen i Bergen ville RBK ta innpå minst én av gullrivalene med seier borte mot Arna-Bjørnar søndag. Rosenborg grep sjansen og vant enkelt 4-2.

Anna Langås Jøsendal headet trønderne i ledelsen etter åtte minutter. Synne Skinnes Hansen driblet seg fint fri og slo inn til Jøsendal, som enkelt headet ballen i mål.

Etter drøyt 20 minutter scoret Emilie Nautnes to kjappe mål, mens Emilie Joramo la på til 4-0 før pause med et nydelig skudd fra distanse rett i krysset. RBK trygget inn seieren til tross for to sene reduseringer fra Arna-Bjørnar på tampen.

Nå kan formspilleren i Toppserien være ett av navnene som vurderes når Norges tropp til EM i England tas ut tirsdag.

NRK-ekspert Carl Carl-Erik Torp vurderer RBK-juvelen overfor Adresseavisen, men tror ikke hun når opp.

– Emilie Joramo tror jeg ikke er aktuell rett og slett fordi konkurransen er for stor, sier han til adressa.no

Spennende uke

20-åringen ble i april kåret til månedens spiller i Toppserien og har fått toppkarakter på spillerbørsene i Toppserien.

Selv sier hun følgende om EM-mulighetene.

– Tja, det er alltid et håp, men jeg får ikke gjort så mye annet med det enn å prestere i klubb nå. Sikkert ikke mange endringer som blir gjort nå rett før et mesterskap, men lov å håpe, skriver Joramo til Adresseavisen.

RBK-jenta går en spennende uke i møte, hun har også lovt å avklare sin egen fremtid. RBK vil gjerne tegne ny kontrakt, og 20-åringen jaktes samtidig av utenlandske klubber i Spania, Italia og England. Selv har Joramo overfor OPP sagt at Spania frister mest om det blir utlandet.

EM-troppen offentliggjøres tirsdag 7. juni.

Norge og Nord-Irland møtes i Norges første EM-kamp 7. juli.

Brann leverte både på tribunen og banen i 1-0-møtet med Vålerenga i Toppserien søndag. 10.582 publikummere satte rekord og fikk se en sterk Brann-seier.

Om en uke satser Rosenborg på å slå publikumsrekorden. Da stiller Brann som bortelag på Lerkendal i en kamp trønderne håper å samle nærmere 20.000 tilskuere.