– Dette er verdt ti treningsøkter

Rennebu med nytt braktap i sesongens andre kamp, men spillerne henger ikke med hodet av den grunn.

Snorre Olav Joramo (16) fikk litt av hvert å bryne seg på da han møtte den utlånte Bodø/Glimt spilleren Runar Hauge under mandagens 4. divisjonskamp mellom Stjørdals-Blink 2 og Rennebu.  Foto: Knut Erlend Gregersen

Sport

Etter 0-9 i serieåpningen mot Kvik, ventet nok en formidabel motstander for det unge Rennebulaget i møte med Stjørdals-Blink 2 mandag kveld.

Resultatet ble da også stygt, hjemmelaget gav seg ikke før de hadde puttet 11 baller i nettet, og det uten at Jutulan maktet å kvittere en eneste gang.

Overrasket over lagoppstillingen

Det er likevel mye positivt å trekke ut av kampen, ifølge trener Olav Stavne.

– Jeg ble litt overrasket da jeg fikk se lagoppstillingen til Blink. De stilte med seks mann som også spilte forrige kamp i OBOS-ligaen mot Bryne, så da hadde jeg et kvarter på å forberede guttene på inngangen til kampen. Vi måtte gjøre det til noe positivt, og det skal de ha; de hang aldri med hodet, sier han.

Ole Gunnes i aksjon under kampen mot Stjørdals-Blink 2. Lagkamerat Øystein Østerås følger med.  Foto: Knut Erlend Gregersen

Stoltheten er i behold

Det er aldri hyggelig å tape med braksifre, men Stavne sier at å møte så gode spillere er verdt ti treningsøkter.

– For eksempel Snorre Olav Joramo på backen som skulle passe på Runar Hauge som er på utlån fra Eliteserieklubben Bodø/Glimt. Da er det artig å lykkes noen ganger mot slike spillere for en 16-åring, sier han.

Stavne tror heller ikke det sårer stoltheten til spillerne når de møter en motstander som han mener helt sikkert ville hevdet seg helt i toppen i 3. divisjon.

– Rennebu har ikke møtt en slik motstander med slike kvaliteter siden de spilte mot Rosenborg under åpningen av gressbanen på Berkåk. Tenk på guttene som får møte slike spillere, og så lykkes i noen situasjoner. Dette er uvurderlig læring, sier han.

- De fullførte på en seriøs måte

Kaptein Christian Ilvang sa til treneren etter kampen at han syntes laget spilte bedre enn mot Kvik i serieåpningen.

– Og det har han rett i. Det går fremover, og målet er også å bli bedre, kamp for kamp. Allerede mot Orkla 2 på søndag håper vi selvsagt på et bedre resultat, sier Stavne.

Treneren ønsker å gi all ære til spillerne sine etter stortapet mot Stjørdals-Blink. De sluttet aldri å kjempe, selv etter at målene rant inn.

– De fullførte på en seriøs måte, og har ingen grunn til å skjemmes etter kampen, sier han.

Kampfakta:

4. div. menn avd. 4 M.U.S Stadion Sandskogan

Stjørdals-Blink 2 - Rennebu 11 - 0 (6-0)

Rennebu: Jonas Butt Aalbu, Christian Ilvang, Snorre Olav Joramo, Markus Nyberg, Mats Emanuel Andersson Renander, Ola Håker Stavne, Øystein Østerås, Steinar Sørum Rise, Emil Angell, Anders Sommerstad Juveli, Ole Gunnes, Tormod Johnson Eggan, Daniel Sæther Flå, Mats Hestnes.