Fikk forbundet på besøk: Starter opp skiskytterskole

Koronaperioden har gitt frafall, nå vil Oppdal IL ski og skiskyting ha flere med på laget.
Sport

OILs unge skiskyttere er allerede godt i gang med ny sesong og torsdag hadde et knippe av utøverne besøk fra Norges skiskytterforbund.

Jens Schjerven er bredde- og rekrutteringsansvarlig i forbundet og avla klubben et besøk i forbindelse med forbundets «norgesturné» med klubbmøter. For ungdommene som stilte på trening denne kvelden ble det ei inspirerende og fin treningsøkt i kveldssola på Oppdal skistadion.

Skiskyting er en familieaktivitet som gir barn og foreldre mye kvalitetstid sammen under aktivitet. Dette skaper også en sosial arena for foreldrene. Oppdal IL har pr nå ca 25 aktive utøver fra 10 års alderen og opp til 22, og flere av skiskytterne fra Oppdal satser i høst videre som elever ved Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer og i Meråker som også har skiskyttersatsing på skolen.

Men ikke alle fortsetter, frafallet i idretten generelt har den siste tiden vært større enn normalt og en stor del av frafalles skyldes redusert aktivitet under koronaperioden. Skiskyting er intet unntak.

Både skiskytterforbundet og OIL ønsker å utvide skiskytterfamilien med nye medlemmer og nå kjøres det på skiskytterskoler i skiskytterklubber i hele landet. Dette er et tilbud der barn og unge kan få prøve skiskyting som aktivitet før de bestemmer seg om det er dette de ønsker å fortsette med.

Oppdal IL starter opp med skiskytterskole mandag 6. september og er tenkt å gå annenhver tirsdag fram til jul.

– Dette er gratis og uforpliktende tilbud for de som ønsker å bli kjent med skiskyting. Klubben stiller med alt av utstyr slik at det i utgangspunktet bare er å møte opp. Det er begrensning i antall plasser så laget ønsker påmelding til laget ved Terje Volden, forteller Christin Gulaker Gjønnes til OPP.