Seier etter 23 måneders pause: – Det kjennes i kroppen

Kaptein Marte Skarsheim spilte sin første kamp på nesten to år og ledet damelaget i Oppdal til seier i comebacket. – Herlig å komme i gang, sier en sliten veteran.

Marte Skarsheim kunne juble over seier i seriepremieren torsdag kveld.  Foto: Arkiv

Sport

Breddefotballen åpner igjen i høst etter nesten to års pause. Damelaget i Oppdal har ikke spilt kamp siden de slo Alvdal 2-1 hjemme 26. september 2019.

Derfor var det en spent veteran som skulle ut mot Utleira 2 torsdag kveld. I motsetning til sine yngre lagvenninner måtte veteranen på laget, Marte Skarsheim, vente til juni før hun fikk lov til å duellere igjen på trening.

Før det var det en meters avstand som gjaldt.

– Det var herlig å komme i gang, kampene har vært sårt savna. Men det kjennes i kroppen og beina at det er lenge siden, medgir 37-åringen.

– Hadde jeg vært nødt til å hoppe opp og heade på slutten, er jeg redd krampa hadde tatt meg!

På forhånd fryktet de motstanderen, Utleira satser tungt på kvinnefotball.

– De hadde med seg fem 1. divisjonsspillere og det ble en forsvarskamp for oss. Spillemessig var det ikke så bra, de hadde ballen mesteparten av kampen. Men vi spilte bra kollektivt, fikk kontringer og det var artig med seier.

Oppdal ledet 1-0 til pause etter scoring av Eira Øien Haagensen, og i andre omgang var det Ingeborg Forbregd og Julie Hindseth som sikret de tre målene som holdt til å slå gjestene 3-2.

Oppdal stilte en solid tropp i comebacket i serien etter to års pause.

– Vi har med Kristine Hokseng Øien og Eira Øien Haagensen og flere som trener i byen, men som blir med og spiller i høst. Det er håp i år, sier Skarsheim som i likhet med laget har ambisjoner om opprykk.

Oppdal spiller i en serie med fem lag, der det blir dobbel serie i høst.

– Godt å få en god start, og herlig at vi slår Utleira som kanskje vi regner som den sterkeste kandidaten i år. Melhus vant over Tiller 2 og kan bli sterke, sier Skarsheim som møter nettopp Melhus neste uke.

– Vi tar med oss en god følelse, så får vi passe på å ikke bli for cocky etter seieren i går. Det femte laget i serien er samarbeidslaget Røros/Os/Nansen.

Oppdal-Utleira 3-2 (1-0) Mål: Eira Øien Haagensen, Ingeborg Aalbu Forbregd og Julie Hindseth. Oppdal: Ida Heggvold, Kaia Hågensli, Synne Vollan, Marte Skarsheim, Pia Møller, Ylva Skjørstad Bøe, Kristine Hokseng Øien, Selma Sande, Julie Hinseth, Ida Hindseth Bjerkaas, Kari Dørum, Eira Øien Haagensen, Eli Skaslien og Ingeborg Aalbu Forbregd.