Knuste Bjørgen: Kjennes som jeg har vunnet VM!

Astrid Øyre Slind slo Marit Bjørgen med nesten fire minutter på 55 kilometeren i Toppidrettsvekas åpningsrenn på Hitra.

Astrid Øyre Slind vant dameklassen under 55 km klassisk fellesstart kvinner og menn.   Foto: Martin Riseth / Riseth Sport Media/NTB

Sport

Allerede etter 27 av de 55 kilometerne var det ingen tvil om at seieren sto mellom Astrid Øyre Slind og Hedda Østberg Amundsen.

De to duellantene fulgte hverandre helt til det gjensto snaut ti kilometer, men da sa Slind takk og farvel til Amundsen. De siste kilometerne ble en parademarsj.

– For meg betyr det mye. Jeg har vært ute en sesong og hatt det litt jævlig. Det er skikkelig deilig å kjenne at jeg er tilbake i gamet, sa Slind til NRK etter løpet.

– Nå kjennes det ut som jeg har vunnet VM, det er så deilig, fortsatte hun.

Amundsen rullet inn til andreplass, hele 2.21 minutter bak vinneren.

Skidronningen Marit Bjørgen måtte tidlig slippe, men jobbet seg sakte, men sikkert tilbake. Kampen om den siste pallplassen ble en spurtduell med Emilie Fleten, og der ble trønderveteranen Bjørgen for sterk. De to endte 3.45 bak Slind.

– Jeg har en dieselmotor, og trenger litt tid på å komme i gang, sa en blid Bjørgen etterpå.

– Jeg har lyst til å kjempe om pallen, så får vi se om jeg er litt for offensiv, utdypet hun om målene for den kommende langløpssesongen.

(©NTB)

Astrid Øyre Slind vant dameklassen under 55 km klassisk fellesstart kvinner og menn.   Foto: Martin Riseth / Riseth Sport Media/NTB