Her sladder Martin i NM

Martin Strømsvik klatret åtte plasser på resultatlisten fra NM i drifting fjor, og nå skal han fortsette.

Martin Strømsvik (i bilen til høyre) under NM i drifting i Lillesand.   Foto: Privat

Sport

Martin Strømsvik fortsetter satsingen på drifting, og har jobbet med bilen i hele vinter for å videreutvikle sin Nissan Silva S13, som han har eid siden 2017.

Poenget i «drifting» er å ha kontroll på en bil som er uten kontroll, det innebærer å ligge sidelengs på veibanen og ha mest mulig framdrift.

– Vi jobbe med å få grep med bakenden uten at man har grep, forklarer Strømsvik.

Bilen har han hatt i fem år, og det var i 2019 han deltok på sitt første NM. Og det kreves en del mekking:

– Hver vinter er det nye oppgraderinger, den er alltid under utvikling, den blir jo aldri bra nok. Det går med noen timer i garasjen gjennom en vinter.

Han har heller ingen muligheter til å øve i Oppdal. Enten må han kjøre til Frøya, dit er det tre timer, eller Lånke i Stjørdal. Det går fort to og en halv time én vei for å trene.

– Det koster for mye å trene for mye. Det er ingen billig sport, men det er fryktelig artig.

Kom på åttende

Etter årets første NM-runde på Vinstra vant han to dueller, og klarte å havne på åttende plass. Andre og tredje NM-runde gikk i helga, i Lillesand. Runde to i NM var mandag og tirsdag.

– Det gikk ikke så bra, for bilen funket ikke. Etter kvalifiseringen blant de 40 startende må man kvalifisere seg bedre enn 32 førere. Men Strømsvik fikk problemer med bilen, og kvalifiserte som nummer 29.

– Da måtte jeg kjøre mot ham som kvalifiserte seg som nummer to, men bilen streiket, og jeg gikk ut.

Runde tre gikk bedre. Med god hjelp av de to verkstedfolkene, Martin Austad og Mattias Nygård, som hadde satt av uka til dette. Samboer Sarah Skjetne var også med, og sørget for mat og stell.

Nå klarte de å sortere ut problemene med bilen, og Strømsvik kvalifiserte på 13. plass.

– Da ble jeg ganske gira, ja, innrømmer han.

Fredag begynte de å kjøre «battles» altså dueller, da er de to og to som kjører mot hverandre, og siden Martin gjorde det bedre enn 16. plass i kvalifiseringen, fikk han kjøre først.

– Jeg hadde Martin Austad på øret som fortalte meg hvordan jeg lå an, forteller han. Og legger til:

– Han kjørte ganske bra han bak meg, jeg så det i sidesynet og hørte ham bak meg hele tiden. Så jeg måtte kjøre det beste jeg kunne.

Kanskje var det stresset som gjorde ham litt uoppmerksom:

– I det jeg skulle starte i vei og sladde, gjorde jeg en liten feil, og satte bakenden litt hardt inn i betongkanten som går langs hele runden. Dermed fikk jeg problemer med å hente meg inn, og han kjørte fra meg.

Sammenlagt etter tre runder ble det dermed en 15. plass av 45 biler. En klar forbedring etter 26. plassen i forrige NM.

Satsinga slutter ikke her:

– Vi skal ha barn, og nå trodde alle kompiser at jeg skulle slutte med dette. Men jeg har fått beskjed av Sarah at jeg ikke skal slutte!

Martin Strømsvik er fornøyd etter årets NM i Lillesand  Foto: privat