Seriespill i fare: – Må bestemme oss for om det er liv laga

Det er usikkert om Rennebu klarer å stille seniorlag til den kommende høstsesongen i 4. divisjon.

- Spillerne er gode nok for 4. divisjon. Spørsmålet er om vi er mange nok, sier trener Olav Stavne en snau måned før seriestart. Bildet er fra treningskampen mellom Rennebu og Oppdal tidligere i sommer.  Foto: PREBEN FONN WITRY

Sport

Om noen dager samles Rennebu A-lag til sin første trening etter ferien. Samlingen blir ikke bare en vanlig treningsøkt, her vil det også avgjøres om 4. divisjonslaget i det hele tatt stiller til den terminfestede kampen mot Kvik på Rennebu kunstgras 21. august.

– Ja, vi må snart bestemme oss for om det er liv laga, vedgår trener Olav Stavne.

Stavne er ikke bekymret for nivået blant spillerne, hodebryet for treneren er antall spillere tilgjengelig.

- Vi har alltid trent med det mål å stille lag, men er ikke flere enn at det nødvendige antall spillere må forplikte seg til å bli med i høst, sier han.Det har versert rykter om at Rennebu, nettopp på grunn av tynn spillerstall, vil trekke seg fra 4. divisjon og heller starte på nytt igjen i 6. divisjon.

Dette scenariet avvises av Stavne.

– Det ville blitt lite fotball hvis man har den holdningen at hvis vi ikke kan kjempe i toppen så stiller vi heller ikke, så det går ikke. Det er heller ingen ting i veien med kvaliteten på spillerne i Rennebu, det er kvantiteten som er utfordringen. Har vi mannskap til å spille i 6. divisjon, har vi også nok til spill i fjerde, slår han fast.

I det som blir en amputert sesong i 4. divisjon, er Rennebu plassert i avdeling 4 og skal møte Buvik, Hitra FK, Kvik, Orkla 2 og Stjørdals-Blink 2 i en dobbel serie.

Oppdal stiller i 6. divisjon og møter Gimse, Jonsvatnet, Leik., Os/Nansen, Singsås, Sokna, Støren, Tylldal, Ålen og Melhus 3 i en enkel serie.

Oppdal har ingen utfordringer med å stille A-lag til sin første seriekamp siden oktober 2019. Tirsdag trente A-laget og G19 sammen med totalt 27 spillere på trening, og med unntak av et par gjestespillere er alle aktuelle for seriespill i oppdalsdrakt i høst.